Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Reakcije na smrt

Kada e-novine tonu, pacovi na telefon zovu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: theinspirationroom.com

Povodom najavljenog gašenja našeg i vašeg portala „e-novine“ – kao što već svi znamo - niko se nije oglasio za ovih nepunih mesec dana, ali nakon date izjave glavnog i odgovornog urednika Petra Lukovića za „omraženi“ Tanjug, svi su k’o pomahnitali počeli da prenose radosne vesti. Mada, niko osim novinarke Višnje Aranđelović iz Politike nije hteo da verodostojno prenese priču o tome kako su e-novine sistematski uništene od idiota

Danas, među prvim vesnicima upokojenja, bili su „Informer“, „Politika“ i, naravno, naš mentalno zaostali i prijateljski portal „Nova srpska fašistička misao“. Dok je medijski javni servis cenzurisane Srbije, osakatio tanjugovsko saopštenje i sveo ga na dve rečenice, a njena mlađa sestra RTV prenela celu. U međuvremenu, Marijan Rističević, za ne poverovati, se na svom Tviter nalogu oglasio kako mu je žao što se gasimo, bez obzira na pisanje o njemu, što nas je dodatno zbunilo, jer – da nas đavo odnese – stvarno nismo mogli da se setimo kada smo išta o njemu iskucali: „Meni je žao zbog gašenja bez obzira na pisanje o meni!“

Screenshot

Elem, u toku čekanja na dalja izjavljivanja saučešća, gomilica wannabe mislilaca XXI veka - od usmrdelih desničara do pompeznih levičara, kvazi-boraca za ljudska prava i fanova ratnih koljača – je radosno šenlučila i nazdravljala nad našom krstačom. Tu je i, putujući kolumnista za sve i svja, Aleksandar Bečić koji piše kolumne na svom sajtu koji se zove, gle čuda, „Kolumnista“: „e-novine prestaju da rade... hmmm... petar luković me podseća na oproštajnu turneju tome zdravkovića. ovo je čini mi se šesti put da ih gasi“.

Ubrzo, najsrbijanskiji portal od svih mogućih, ali, nadasve, naš veliki obožavalac „Srbin.info“ je objavio jednodnevnu žalost, sa sve slikom trubača, i preneo u celosti vest sa „progonjenog“ Tanjuga. Naravno, srbijanski je da se tri puta izljubimo i oprostimo, al’ pošto se mi ljubimo isključivo dvaput, onda može i bez toga - pička li vam materina fašistička.

Screenshot

U toku pisanja ovog teksta, neko je stisnuo četnička jajca, pozvao na redakcijski telefon i svetosavski triput izgovorio: „Pacovi, pacovi, pacovi!“. I, u duhu Ravne Gore, zbrisao, odnosno prekinuo vezu. Ovim putem mu se zahvaljujemo na tome, al’ neka ne brine, jer – za razliku od super-heroja novinarstva Dojčinovića - nećemo ga juriti i drukati za uznemiravanje. I na kraju, svi oni koji nisu smogli snage da pređu preko svoje sujetne hemisfere i prenesu barem tri rečenice o našem poginuću – sikter, more!

star
Oceni
3.56
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak