Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Kreativan predlog

Zakon o premlaćivanju žene i dece

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Opet se ne krstiš kad prođeš pored crkve: Otac vaspitava dete u privatnoj svojini
Opet se ne krstiš kad prođeš pored crkve: Otac vaspitava dete u privatnoj svojini
Photo: Stock

Nacrt Građanskog zakonika izazvao je pravu buru među pravim muškarcima na desnici, pogotovo onaj deo zakona koji strogo zabranjuje fizičko kažnjavanje dece. O vaspitnim šamarima ženi da i ne govorimo, ta tradicionalna srpska praksa je čak i kriminalizovana. Podigla se kuka, motika i bejzbol-palica da odbrani vekovno pravo muškarca da mlati ženu i decu, kako bismo sačuvali suštinu našeg identiteta od pogubnih uticaja iz mrske nam Evrope. Zato su Miša Đurković i Zoran Milivojević, u saradnji sa ekspertskim timom Dveri zaduženim za mlaćenje i druga pravna pitanja, seli i napisali svoju verziju zakona. Prenosimo samo članove koji se odnose na fizičko kažnjavanje u porodici

§ 1. Muškarac, otac, muž, domaćin je glava porodice i vlasnik ukućana i svih živih pokretnih i mrtvih nepokretnih dobara.

§ 2. Roditelj ima pravo da fizička kažnjava dete sve dok dete ne naraste i ojača da može da uzvrati udarac.

§ 3. Muški roditelj (otac) ima pravo da fizički kažnjava ženskog roditelja (majku) ako ona kaznu zasluži ili ne zasluži, svejedno, član 3 ne pravi razliku u zasluženju/nezasluženju.

§ 4. Žena zaslužuje da bude kažnjena batinama ako je muž nervozan, ako ga maltretiraju na poslu, u slučaju da nemaju dece, pa nema koga drugog da bije; u slučaju da imaju decu, ali je muž pijan, pa mu je teško da pesnicom gađa male mete; u slučaju da nosi kratku suknju i provocira druge muškarce na ulici; ili kad namerno nosi dugu suknju kako bi ismevala patrijarhalnog muža; u slučaju kad progovara a da je muž ništa nije pitao; u slučaju kad se ne slaže sa svim što muž kaže; u slučaju da troši platu na šminku; u slučaju kad ne daje celu platu mužu da on raspolaže kućnim budžetom, jer to nije ženski posao. Muž ima pravo da tuče ženu u slučaju da, u slučaju da ne, u slučaju možda i u svakom drugom slučaju. Uvek.

Tučem te za tvoje dobro: Preventivno vaspitavanje bračne drugarice
Photo: No

§ 5. Muž ima neotuđivo pravo i da mlati ženu preventivno, jer je bolje sprečiti nego lečiti.

§ 6. Muž ima pravo da ovlasti ženu da ona tuče decu u njegovo ime. Ako žena, po mišljenju muža, zakaže u ovom vaspitnom procesu jer nema tešku ruku, muž ima pravo da dovrši ono što je žena započela, tj. da dete dotuče.

§ 7. Roditelji imaju pravo da tuku decu kad ona to zasluže, ali i preventivno, da deca ne bi učinila nešto pogrešno. Takođe, roditelji imaju pravo da mlate decu i bez ikakvog razloga, jer valjda roditelji znaju šta je najbolje za njihov porod i provod.

§ 8. Dete zaslužuje batine u sledećim slučajevima koji zahtevaju obavezno premlaćivanje: kad ne uradi domaći zadatak; kad se tokom igre oznoji pa pije hladnu vodu, što može ozbiljno da ugrozi zdravlje deteta; kad je dete neposlušno; kad je dete poslušno preko svake mere; kad dete odgovara roditeljima; kad dete ćuti više nego što to roditelj smatra normalnim; kad dete učestvuje u tučama; kad dečak ne ume da se tuče, nego stalno dobija batine od vršnjaka kao da je neka seka-persa; kad dohvati prstima vrelu ringlu pa se opeče; kad zaboravi da se prekrsti prolazeći pored crkve; kad mu je jezik brži od pameti; kad dečak voli da se igra lutkicama, ili kad devojčica pika fudbal; kad dečak odbije da gleda fudbalsku utakmicu sa ocem; kad devojčica ne mašta o savršenom venčanju u belom; kad dete odbije da skandira „Nož-žica-Srebrenica“ kao što svi njegovi normalni vršnjaci rade; kad beži sa časova veronauke; uglavnom, dete valja stalno tući. Da poraste pa da tuče svoju decu, ali i odrasle nesrbe.

Nećeš ti meni da igraš fudbal: Predlagač zakona demonstrira vaspitanje dece u praksi
Izvor: medpagetoday.com

§ 9. U izuzetnim slučajevima, kad čak ni batine ne pomažu, kad se ispostavi da je dete apsolutno nepopravljivo, roditelji imaju pravo da ubiju dete i liše svet prisustva malog monstruma. Ako su roditelji meka srca, ubistvo može da bude zamenjeno prodajom deteta (njihovo je), ukoliko nađu neku naivčinu spremnu da malo zlo kupi.

§ 10. Dete je privatna svojina, kao zemlja ili automobil ili ormar. Dete je lični problem vlasnika deteta. Ako vlasnik automobila isti može da zapali, ako mu se prohte, u čemu je razlika kad je dete u pitanju? Nema razlike. Dete se članom 10 proglašava za stvar. I gotova stvar!

star
Oceni
4.59
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak