Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

TANJUG javlja

Ugašen portal e-novine

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Tanjug, prijatelj e-novina: Točna i tačna informacija o smrti našeg portala
Tanjug, prijatelj e-novina: Točna i tačna informacija o smrti našeg portala
Photo: bankar.me

Portal „e-novine“ prestaje danas, 22. jula, s radom, posle osam godina postojanja, zbog, kako je saopštio glavni i odgovorni urednik portala Petar Luković, nezapamćenog pravosudnog progona i tužbi koje su dovele do blokade računa tog medija

BEOGRAD - Portal „E-novine“ prestaje danas, 22. jula, s radom, posle osam godina postojanja, zbog, kako je saopštio glavni i odgovorni urednik portala Petar Luković, nezapamćenog pravosudnog progona i tužbi koje su dovele do blokade računa tog medija.

Luković je naveo da je portal prinuđen na gašenje i zbog „medijskog terora, svekolike mržnje ekstremne desnice i lažne levice, strahovlade Višeg suda i sudskih izvršilaca“.

„Neka za sramnu istoriju srpskog pravosuđa bude zapisano da smo već platili preko 55.000 evra kazni raspamećenim tužiocima koji se zovu Emir Nemanja Kusturica, Čedomir Čupić, Stojan Drčelić, Darko Trifunović, Milka Tadić Mijović, Filaret, Nebojša Spaić...“, naveo je Luković.

On je dodao da je novac isplaćen i fotoreporterima i njihovim advokatima koji su ih tužili i uz „pomoć" Višeg suda "opljačkali, uništili i svečano sahranili“.

„Budući da nas čekaju novi sudski procesi, opet Čupić, Vukašin Obradović, Natalija Dević, te nekolicina samozvanih fotografa, izbora nije bilo“, istakao je Luković.

A, šta ako nas demonstracijama po gradu podrži Peščanik: Tomislav Marković i Petar Luković razgovaraju o scenariju za ustanak
Photo: e-novine

Urednik e-novina je naglasio i da s ponosom saopštava da taj portal niko nije podržao u borbi za opstanak i da "nije primio nikakve izraze žalosti" zbog gašenja.

 

Nije reagovao UNS, naravno ni NUNS, predsednik tog udruženja je tužio e-novine, ni Kuća ljudskih i neljudskih prava, ni Inicijativa 'Da davimo Beograd', ni tobožnje kolege iz 'Danasa', 'Večernjih novosti', 'Kurira', 'Informera', TV N1, TV B92, 'Peščanika', 'Cenzolovke', 'Srbin info' ili 'Nove srpske fašističke misli'“, rekao je Luković.

Prema njegovim rečima, tom portalu nije se javio niko od predstavnika Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, niti je bilo poziva niti iz jedne ambasade ili Fonda ili Instituta, kako navodi, „inače, velikih zaštitnika 'slobode medija'”.

Hvala im na ćutanju. Bilo bi nam neprijatno da nas podrže oni koje preziremo“, rekao je Luković.

Izuzetak su 'Politika', čija je novinarka Višnja Aranđelović jedina napisala tekst o gašenju e-novina, te agencija Tanjug, koja je uvek profesionalno izveštavala o našem radu“, zaključio je Luković.

star
Oceni
3.68
Ostali članci iz rubrike Vesti