Region Hrvatska
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Miro Kovač, ministar spoljnih poslova Hrvatske

Srbija mora da menja zakon o ratnim zločinima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: fenix-magazin.de

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Hrvatske Miro Kovač, koji je u petak došao u Srbiju, izjavio je da će kolegi Ivici Dačiću preneti da Srbija mora da poštuje evropske standarde i da neće moci da ima zakon o ratnim zločincima

Taj zakon će Srbija morati da promeni, rekao je Kovač u izjavi za medije i ponovio da bez promene tog zakona "nema ulaska u EU za Srbiju".

"Poznati su kriterijumi, sve je jasno", kazao je Kovač, a prenosi N1.

Kovač je rekao da će mu biti drago da u Vojvodini, kao izaslanik predsednice Kolinde Grabar Kitarović, podrži Hrvate koji tamo žive da konačno uživaju u, kako je rekao, svim manjinskim pravima i tome što imaju svog zastupnika.

"Videću Dačića, kojem ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska. Znači, da moraju biti i evropski standardi, a to znaci da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zlocinima. Moraće ga promeniti ako misli ući u EU. To će jasno tako biti i primenjeno od Hrvatske, u prijateljskom duhu", rekao je Kovač.

On će u petak u Subotici prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), a potom će se sastati sa Dačićem u Domu DSHV u Subotici, nakon čega se očekuje da će se obratiti novinarima.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Hrvatska
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak