Kultura Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Uskoro u Beogradu

Nagrađeni filmovi na "Film and Chips" festivalu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
PHOTO/EPA:ANDY RAIN

Udruženje filmskih kritičara Londona (London Film Critics’ Circle) dodelilo je nagradu za najboji debitantski film u 2015. rediteljskom prvencu mladog irskog reditelja Džona Meklina, koje se nakon dva kratkometražana filma okušao i u dugom metru filmom "Zemlja bez zakona (Slow West)

Ovaj vestern, koji će beogradska i novosadska publika imati prilike da pogleda na predstojećem festivalu britanskog filma "Film and Chips", našao se i na listi 50 najboljih filmova u 2015. koju je objavio list Gardijan. "Zemlja bez zakona" je na 24. mestu, ispred filmova kao što su "Jastog", "Pobesneli Maks: Put besa", "U mojoj glavi", "Čovek ptica", "Black Maš", "Sikario", "Rvanje sa ludilom", "Makbet" i "Stiv Džobs".

Film prati putovanje mladog Škota (Kodi Smit Mekfi) kroz Ameriku 19. veka u potrazi za devojkom koju voli. Na tom putovanju ga prati odmetnik od zakona (Majkl Fasbender) i zajedno se suočavaju sa "Divljim zapadom". Film je dobitnik glavne nagrade žirija na festivalu u Sandensu.

Pored toga, Udruženje filmskih kritičara Londona dodelio je i nagradu za najboljeg britanskog glumca Tomu Hardiju za uloge u filmovima "London Road" (koji će takođe biti prikazan na "Film and Chips" festivalu), "Pobesneli Maks: Put besa", "Legenda"…

Beogradska i novosadska publika biće u prilici da filmove "Zemlja bez zakona" i "London Road" pogleda u okviru festivala britanskog filma "Film and Chips" od 21. do 24. januara. Pored ova dva naslova, na programu festivala je još devet premijernih filmova najnovije britanske produkcije.

Festival se realizuje u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak