Svet Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (602)

Republikanski kandidat

Tramp: Borim se da platim što manji porez

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
PHOTO/EPA:ANDREW GOMBERT

Milijarder Donald Tramp, potencijalni kandidat republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima rekao je u nedelju da se bori da plati što manji porez čime je pojačao neizvesnost u vezi sa objavljivanjem svoje poreske kartice

"Borim se kao nikad da platim što manje", rekao je za mrežu CBS. "Prvo zato što sam poslovni čovek i što se to tako radi", kazao je Tramp i dodao: "Ne sviđa mi se kako naša vlada troši naš porez i rasipa naš novac".

Pošto je demokratska kandidatkinja Hilari Klinton u petak objavila zadnje podatke iz svoje imovinske karte , što je običaj za potencijalne kandidate na predsedničkim izborima, Donald Tramp je rekao da će i on to učiniti, ali će to možda usloviti objavljivanjem elektronske pošte Hilari Klinton dok je bila na dužnosti državne sekretarke.

Elektronska pošta Hllari Klinton predmet je kontroverze jer se kao državna sekretarka koristila isključivo privatnom e-mail adresom kako bi otežala pristup svojoj arhivi, smatraju republikanci. Klinton je Stejt departmentu predala oko 55.000 stranica elektronske pošte koje je administracija počela pregledavati i objavljivati na internetu.

Tramp, koji se obogatio trgovinom nekretninama, još jednom je iskoristio svoju popularnost na američkoj televiziji i u novoj anketi dobio najveću podršku da postane kandidat republikanca na predsedničkim izborima.

Tramp je u intervju za tv ABC ocenio da Barak Obama, prvi crni predsednik "nije ništa učinio" za crne Amerikance. Takođe. nije isključio mogućnost da ponovo dozvoli ispitivačku tehniku koja simulira davljenje ("waterboarding") što je oblik mučenja koji su pripadnici američkih službi za mandata Džordža Buša primenjivali pri ispitivanju terorista.

Po anketi NBC News / Wall Street Journal, Tramp je glavni kandidat za 19 odsto republikanaca, a prate ga guverner Viskonsina Skott Voker (15 odsto) i bivši guverner Floride Džeb Buš (14 procenata), uz marginu greške od 6 procentnih poena.

Očekuje se da će u četvrtak u Klivlendu Trump biti u centru pažnje među deset republikanskih kandidata u prvoj televizijskoj debati na Fox TV mreži u okviru predizbora republikanske stranke.

star
Oceni
2.20
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak