Stav
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Satirični haibun u slavu i čast satiričnog portala e-novine

Put srednjeg prsta

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: blogspot.com

Draga redakcijo, poruke vašeg rada su optimističke. Mnogo govana ste iskopali i do čvrstog tla niste došli. Međutim, ostaju potporni stubovi u močvari za sojenice. Verovatno su tako radili i prvobitni ljudi. U tome je stvar. Nešto vrlo arhetipsko je u vašem radu - zato žele da vas osude i likvidiraju (likvidacije bez osude su nalik na bezgrešne koituse djeve Marije). Zato imamo sudove i zato je sud vaš dželat. Jer, ako dobro razumem ćirilične sudske ćitabe, vi ste masovni kršitelji palanačkih prava. A tome se mora stati na put

Podrška iz Slovenije, nažalost samo na rečima, pa ipak! Dragi Petre, draga redakcijo E-novina – malobrojna ali ubojita - čitam o svakodnevnim smaknućima u vidu parnica, progona i odšteta koje se vode protiv Vas lično, a sa namerom likvidacije satiričnog portala. Fenomenalno je da vi uopšte postojite, a još fenomenalnije je da hoće da vas ucmekaju tako kurvinski a tako sistematično. Sistem radi, a hoće da izgleda ležerno i pošteno, da se ne napinje - odakle nam je sve to poznato? Ah, da, sistem...

Photo: blogspot.com

Elem, šta god da vam naprave, u stilu Kosovskog mita, kosovke devojke i Vidovdana, vi ćete ih nadživeti: bilo živi ili simbolično mrtvi. Ja bih voleo da ih nadživite živi, međutim, i ako im uspe da vas (simbolično) obese za onu stvar, znajte da ste voljeni i poštovani, te da ste mnogo uradili na stvari da se naš balkanski kokošinjac malo provetri i da neko pošteno pokaže srednji prst čovečjeg dostojanstvenog opstanka, jer bez srednjeg prsta nema života, a izgleda ni (dostojne) smrti. Srednji prst je provereni putokaz, kao rock 'n' roll... Mislim da je važno što ste srednji prst pokazali ne samo određenim oblicima vlasti (vlast priželjkuje da je golicaju i po njoj pljuckaju, temporary) već i svim lažnim kolegama koji bajagi se kurče i satirišu, da ne rečem kritikuju tj. neguju kao nekakvo slobodarstvo i kreativnost ili se zalažu za demokratiju (koliko umeju i mogu, je l’ da?) a u stvari to baš nije tako, zar ne? Potrebno je mnogo takvih kao što ste vi, a sad znamo da ih nema i zato vama slava i hvala jer vi ste u stvari onaj opevani major Gavrilović, samo pametniji i odlučniji i hrabriji. Vi ste dotični major kome se podigao srednji prst te ukazao na nedostatke poretka i njegovih regruta. Otkrili ste neprijatelja u mentalitetu i njegovoj ideologiji i ko zna gde sve.

Sećam se da sam jednom stupio nogom u hajdučki hram vaše redakcije. Bilo je prijatno u hramu vaše hajdučije. Senke prošarane suncem. Skromnost i predanost me uvek ganu i rado ih se sećam. U hajdučkom šarmu nema razmetanja a ima potencijala, ima budućnosti.

Draga redakcijo, poruke vašeg rada su optimističke. Mnogo govana ste iskopali i do čvrstog tla niste došli. Međutim, ostaju potporni stubovi u močvari za sojenice. Verovatno su tako radili i prvobitni ljudi. U tome je stvar. Nešto vrlo arhetipsko je u vašem radu - zato žele da vas osude i likvidiraju (likvidacije bez osude su nalik na bezgrešne koituse djeve Marije). Zato imamo sudove i zato je sud vaš dželat. Jer, ako dobro razumem ćirilične sudske ćitabe, vi ste masovni kršitelji palanačkih prava. A tome se mora stati na put. Opasniji ste od Libije i Sirije zajedno (sa ili bez Putina), ugrožavate poredak više nego izbeglice, više nego crnci, Arapi i pederi united, više nego Turci, Šiptari, Hrvati i Bugari cumulated.

Sledeći senryu (satirični haiku) napisan je u čast – u pravilnom 5-7-5 ritmu - vaše hrabre redakcije:

Put srednjeg prsta
to je putokaz: žive
su E-novine!

Živeli!

U plićaku kišovitog jezera Bled, u nedelju, jula trećega, 2016. godine

star
Oceni
4.05
Ostali članci iz rubrike Stav
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak