Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS

Izbori zbog nedostatka volje za reforme

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Sava Radovanović/Tanjug

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da je nedostatak volje za reforme u vladi razlog za izbore i naglasila da je politički korak koji je napravljen sa Evropskom unijom odličan, ali nije praćen ekonomskim reformama i da smatra da potrebni ekonomski rezovi nisu mogući u ovoj vladi

Odgovarajući na pitanje u intervju Novom Magazinu da li je nedostatak volje za reformama u vladi razlog za izbore, Mihajlovićeva je odgovorila: "Da, jedan je od razloga, jer mora mnogo brže i mnogo bolje. Politički iskorak koji smo napravili sa Evropskom unijom je odličan, ali nije praćen ekonomskim reformama koje nisu moguće bez rezova. A, rezovi nisu mogući u ovoj vladi, to je moj utisak. Mnogo se više, u nekim segmentima, neću da kažem, koče reforme, ali se ne ide brzinom kojom bi trebalo".

Prema njenim rečima, nema jasnog stava da to mora tako da se uradi i da i dalje postoji populističko-socijalna priča gde se sve završava.
"Ne može više tako", rekla je Mihajlovićeva.Na konstataciju da ima populista koji obećavaju bajke finansirane državnim novcem, ona je odgovorila: "I troše".

"Recimo, imate Ministarstvo rada, to je jedno od najvažnijih ministarstava. Poštujem Krkobabića i volim s njim da pričam, ali mnogo više je moralo da se uradi u ovom ministarstvu. Zašto, na primer, još nema socijalnih karata?" Ona je rekla i da niko ne bi verovao u ekonomsku reformu ako se ne bi vodila borba protiv kriminala i korupcije, naglasivši da to nije populizam.

Mihajlovićeva je najavila da će Predsedništvo SNS razmatrati pitanje izbora i u određenom trenutku izaći sa stavom "idemo li na njih", dodajući da ona misli da treba da ih bude.

Na pitanje da li su danas pod lupom predsednici opština, ona je odgovorila da SNS u Glavnom odboru ima 400 ljudi, a "od tih 400 na prste mogu da se nabroje oni koji istinski imaju strast i hoće da rade, a ovi drugi su se učaurili". Ona je dodala da stranka ima više od 400.000 članova i - "eto prostora za sve" da se izkažu. Na pitanje da li se plaši da SNS na izborima pobedi kao niko do sada, potpredsednica stranke je rekla da je to brine.

"Da. Mene to brine.I o tome smo pričali na Predsedništvu. Da, nas to brine. SNS ne planira da sama vodi državu, zašto bi to radila", rekla je ona. Prema njenom mišljenju, Vladimir Cvijan bi trebalo da bude van Predsedništva SNS.

"Rekla sam na sednici Predsedništva da nemam ništa protiv da on bude u partiji, evo kandidovao se i za predsednika stranke, ali ne može da bude član Predsedništva čovek koji dok sednica traje telefonom šalje poruke, priča laži i radi protiv sopstvene stranke. Šta će takav čovek u Predsedništvu ?", zapitala je ona.

star
Oceni
3.19
Ostali članci iz rubrike Vesti