Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Žutisak nedjelje

Vukadinović, otporaš

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Mnogo me narod voli, naročito žene u menopauzi: Đorđe Vukadinović, švaler opozicije
Mnogo me narod voli, naročito žene u menopauzi: Đorđe Vukadinović, švaler opozicije
Photo: Stock

Glavni urednik Nove Srpsko-Sovjetske Fašističke Misli pokušava da se samolansira u šefa srbijanske opozicije izjavama da Srbija nikad u „gorem stanju nije bila“. Jedini spas za ovu tužnu zemlju bio bi da se Vukadinović proglasi za Šefa Opozicije – poruka je za zbunjene gledaoce TV B92

Vole i mene, još više: Tihi krik Dragoljuba Žarkovića
Photo: TANJUG

Gostujući kod drage Olje Bećković u emisiji „Utisak nedelje“ po jubilarni 763. put, uz Dragoljuba Žarkovića koji je skupio svega 687 nastupa u ovom reality-programu, legendarni Đorđe Đoka Vukadinović, glavni urednik putinovskog sajta Nova Srpska Fašistička Misao (prevod na ruski: Nova Sovjetska Fašistička Misao) umalo nije doživeo fras kad ga je mila voditeljica pitala da li je Srbija u boljem ili gorem stanju nego pre godinu dana.  

"Ja mislim da je još u gorem stanju nego što je bila. Mi trenutno imamo situaciju da se vratio Stanko Subotić, najavljeno je vraćanje Slobodana Radulovića, tu je Vladimir Beba Popović i sve liči na vremena za koja smo mislili da su prošla“, polni je stav Vukadinović Đorđa koji je zagonetno odbio da precizira koja su to „vremena za koja smo mislili da su prošla“.

Prijatelji: Vladimir Popović i Zoran Đinđić
Photo: Stock

Imajući u vidu da su pomenuta lica bili prijatelji ili saradnici Zorana Đinđića, sva trojica medijski linčovani tokom državnog terora Koštunice i Tadića – ne treba mnogo mašte da se Vukadinovićeva vremenska odrednica smesti u vreme vladavine srpskog premijera, likvidiranog atentatom 12. marta 2003. godine. Džaba smo ga ubili, kao da kaže razočarani Vukadinović, naviknut da Subotić i Radulović budu na poternicama, a da o Vladimiru Popoviću može da se piše po sistemu slobodnih asocijacija tipa „vratio se“, kao da je ikad i igde odlazio. Ovaj faux-pais brzopletog Vukadinovića, kojem je jezik brži od Antonića, bio je samo nastavak Đokine priče o svom značaju. Preživeo sam pet-šest režima, rekao je Vukadinović, osoba sam čije se mišljenje uvažava, čak i od onih koji ne misle isto, jer je to najbolja potvrda objektivnosti. Žarković Dragoljub mu nije ostao dužan; po vlastitom skromnom-delta mišljenju, njegovi tekstovi se čitaju, komentarišu po kafanama i kućama, seciraju u raznim analitičkim krugovima ili centrima moći ili se čuvaju u teglama za budućnost političke turšije.   

Mada nikako nisu mogli da se slože tko je popularniji u narodnim masama, Đorđe i Dragoljub otkrili su kompromis glede netom otkrivene činjenice da je protiv vlasnika Delte, Miroslava Miškovića, postojala kampanja u medijima.

Vukadinović smatra da je kampanja koja je vođena bila strašna. "To je skandalozna kampanja čak i da je Mišković kriv. Ta kampanja nije dobra za demokratiju i nezamisliva je u evropskim zemljama. Ona je fokusirana na jedan slučaj za potrebe spinovanja i dizanje rejtinga jedne stranke. Rejting Aleksandra Vučića je skočio onda kada je Mišković uhapšen“, zapenio je Vukadinović.

Ovaj Vukadinović je izuzetno glup: Mišković i Žarković proslavljaju najnoviji Žutisak nedelje
Photo: Beta

Žarković je rekao da je u tim okolnostima na neki način "bilo elementarna kultura“ braniti Miškovića. On je dodao da se govori o korupciji, a da u optužnici protiv Miškovića nema ni slova o korupciji.

Umalo da zaboravimo. Bez nekog povoda, Žarković Dragoljub otkrio je podle namere bivšeg vlasnika „Vremena“ Borisa Popovića da „Vreme“ pripoji e-novinama. Zato je Žarković tražio i dobio kredit od „Delte“ da spreči Popovića i, verovatno, Lukovića u razaranju nezavisnog delta-novinarstva, što se smatra trijumfom slobode nad biznisom, o čemu, recimo, svedoči slobodarsko današnje „Vreme“ pod upravom pomenutog Žarkovića.

Ono što jeste poruka „Žutiska“ je činjenica da se Vukadinović kandidovao za srbijansku Juliju Timošenko; Žarković je ipak bio skromniji – njemu uloga deltinog Robin Hooda sasvim odgovara.

star
Oceni
1.39
Ostali članci iz rubrike Vesti