Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (42)

Ekskluzivna poseta prijateljima u Beogradu

Stanko Subotić u e-novinama

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Povratak u Srbiju: Stanko Subotić u redakciji e-novina
Povratak u Srbiju: Stanko Subotić u redakciji e-novina
Photo: e-Novine

Posle gotovo sedam godina DS/DSS torture koja ga je stavila na poternicu Interpola i medijski promovisala kao jednog od najvećih „kriminalaca Balkana“, Stanko Subotić, kao slobodan građanin, stigao je u Srbiju i odmah po dolasku posetio svoje najbolje prijatelje u e-novinama

Friends forever: Stanko Subotić i Petar Luković u sobi glavnog urednika
Photo: E-Novine

Pune tri godine redakcija e-novina brani pravo Stanka Subotića da se brani od lažnih optužbi, ucena i reketiranja vlasti koja je godinama bila oličena prvo u DSS, a potom u DS diktaturi i pravosudnom haosu; stotine tekstova koje smo objavili spram slučaja Subotić, ne samo da su potvrdili istinitost njegovih tvrdnji, nego su svi ovi pisani iskazi postali dokaz nezapamćene korupcije u kojoj su mnoge političke kreature – svejedno zovu li se Dušan Mihajlović, Boris Tadić, Ružica Đinđić, Dragan Jočić, Predrag Bubalo, Milan Beko, Miroslav Mišković, Manjo Vukotić – našle fini finansijski razlog da otmu od Subotića, da ga ucene, prevare ili medijski pretvore u kriminalnog monstruma.  

Sve ono što su o Subotiću pisali DS-Blic, DS-Politika, DS-Večernje novosti ili DS-B92 imalo je samo jedan cilj: da se uništi svaka pomisao da bi se Stanko Subotić ikad mogao vratiti u Srbiju i imati fer suđenje. Kulminacija pravosudnog ludila dosegla je kreativni vrh u vreme Snežane Malović i Slobodana Homena, a uz sofisticiranu obaveštajnu podršku agenta po imenu Miki Rakić.

Razgovor ugodni: Redakcija e-novina u dijalogu sa Subotićem
Photo: E-Novine

Patološka potreba Tadićevog režima da okrivi Stanka Subotića kako bi se, između ostalog, zabašurila činjenica da je upravo Tadić na ruke od Subotića primio milion evra, kao deo Đinđićeve zaostavštine – poprimila je razmere hajke u kojoj je kolateralna šteta pripala e-novinama, jer su stale na stranu pravde i istine. Sva montirana suđenja protiv našeg portala u pozadini su imala pretnju Stanku Subotiću šta će se desiti njegovim prijateljima, ako nastave da svedoče o neprijatnim detaljima.

Ispisao desetine tekstova o Subotiću: Marko Matić, pomoćnik glavnog urednika
Photo: E-Novine

I pored činjenice da je srpsko pravosuđe maltene uništeno, ipak se desilo ono o čemu je Subotić mogao samo da sanja; da dođe u Srbiju, poseti e-novine i izjavi kako „još ne može da poveruje da je u zemlji u kojoj je još prošle godine bio proglašen za najvećeg evropskog mafijaša, po svedočenju Malović Snežane, mehaničkog motora u borbi protiv svetskog kriminala“.

Sa Subotićem u e-novinama: Rade Tadić (Subotićev advokat), Bojan Tončić, Tomislav Marković, Petar Luković
Photo: E-Novine

Subotić, jedan od najboljih Lukovićevih prijatelja, sa kojim je tri godine  u phone-skype-mail kontaktu,  u redakciji e-novina dočekan je onako kako zaslužuje; kao najdraži gost, kao član e-familije, kao čovek koji je uvek bio na našoj strani. U zemlji Srbiji, gde se prijateljstva ukidaju preko noći – poseta Stanka Subotića našoj redakciji jeste znak da Srbija više nije ista. Srećom po sve nas.   

star
Oceni
3.40
Ostali članci iz rubrike Vesti