Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije

Ohrabrujući signal za investitore

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: grid3.rs

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da je odluka Evropskog saveta (SE) o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom veoma pozitivna i dodao da je to ujedno ohrabrujući signal za sve potencijalne investitore i poslovne partnere da ulože u Srbiju

"Ova odluka od strane svih članica EU je jasna i nedvosmislena odluka što se tiče otpočinjanja pristupnih pregovora sa EU. Sada počinje nova faza u odnosima Srbija i EU. Odluka pre svega prepoznaje preveliki napor koji je uložen tokom dijaloga i koji je rezultirao istorisjkim sporazumom", rekao je Devenport.

Ambasador Devenport, koji je budući šef delegacije EU u Srbiji, kazao je da Srbija sada treba da se fokusira na intenzivnu pripremu za pristupne pregovore, istakavši da je veoma važno da se formiraju pregovarački timovi za sve relevatntne oblasti.

"Bitno je i da vidimo i da se nastavi implementacija (briselskog) sporazuma od 19. aprila u svim aspektima", kazao je Devenport za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je ponovio da je ovo trenutak koji se dugo čekao i naveo da će se, kad stupi na novu dužnost u Beogradu, na početku baviti saradnjom sa Vladom Srbije "u oblasti reforme pravosudja i borbe protiv korupcije".

Prema njegovim rečima, treba iskoristiti "ovaj zamah", jer je veoma pozitivno to što će Srbija nastaviti na putu evropskih integracija.

"To je ohrabrujući signal za sve potencijalne investitore i poslovne partnere. Srbija ima svoje mesto u Evropi i vlada Velike Britanije visoko ceni te napore Srbije da se približava EU", zaključio je Devenport.

star
Oceni
4.33
Ostali članci iz rubrike Vesti