Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (7)

Osujećeni planovi ekstremista sa severa Kosova

Jakšić spremao zasedu za Vučića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Kvislinški karakter: Marko Jakšić pod ikonom ruskog diktatora
Kvislinški karakter: Marko Jakšić pod ikonom ruskog diktatora
Photo: www.mc.rs

Intervencijom bezbednosnih snaga sprečeni su napad na prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i veći incidenti na ulicama severne Kosovske Mitrovice. Iza plana stoje ekstremne grupe sa severa Kosova, koje je organizovao i koordinirao poslanik krajnje desničarske Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić

Ekstremne grupe sa severa Kosova planirale su da osujete posetu Vučića, ali je on, i pored demonstranata koje je poslanik krajnje desničarske Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić okupio da vređaju i kamenicama gađaju delegaciju Vlade Srbije, ipak, otišao u severnu Mitrovicu da razgovara s tamošnjim Srbima, prenosi agencija Tanjug pisanje lista Kurir.

Agencija prenosi navode iz Kurira koji piše da su ranije tokom dana, kada je Vučić bio u poseti Srbima sa Kosova, u sporednim ulicama severene Kosovske Mitrovice otkriveni kamioni bez tablica kojima je planirano da se prepreči put delegaciji na povratku u Beograd, ali su intervencijom snaga bezbednosti sprečeni veći incidenti u severnom delu tog grada.

Odbor za napade na vicepremijera Srbije: Jakšićev DSS sturmabteilung
Photo: YouTube

Jakšić je izjavio da je Vučićeva poseta bila neuspešna i da je napravila još veći jaz između Srba na severu Kosova i Vlade Srbije, citira Kurir Jakšićeve reči KIM radiju.

Podsetimo, funkcioner ekstremističke DSS Marko Jakšić, tokom prekjučerašnje sednice odbornika četiri opštine sa severa Kosova i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, organizovao je manju grupu pristalica DSS i Šešeljeve SRS koji su sabotirali sastanak i uzvikivali pogrdne parole na račun srpskog vicepremijera: "ubij Vučića", "izdaja" i "Vučiću ustašo"...

star
Oceni
2.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi