Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke u Beogradu

Neophodno što pre primeniti briselski sporazum

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Vidovdan ponovo sudbonosan dan za Srbiju: Hajnc Vilhelm, nemački ambasador u Beogradu
Vidovdan ponovo sudbonosan dan za Srbiju: Hajnc Vilhelm, nemački ambasador u Beogradu
Photo: kurir-info.rs

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je da je važno da se što pre primeni sporazum Beograda i Prištine kako bi Srbija 28. juna dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU

"Odluka o datumu za početak pregovora sa EU biće doneta 28. juna. Sve do ove odluke treba što više da se implementira iz tog sporazuma", rekao je Vilhelm. Nemački ambasador je podsetio da je predviđeno da se do kraja nedelje donese plan sprovođenja sporazuma i da se osnuje Savet za implementaciju u kojem će biti predstavnici Srbije, Kosova i Evropske unije.

On je istakao da nemačka vlada može da odobri datum samo ako Bundestag prethodno da zeleno svetlo za takvu odluku.

"Uveren sam da će vrlo brzo početi i primena sporazuma i biće to bitan kriterijum za odluku Budenstaga i nemačke vlade o datumu za početak pregovora", rekao je ambasador Vilhelm. On je dodao da očekuje da će potpisivanje sporazuma i dalje približavanje Srbije EU doprineti i povećanju nemačkih i drugih evropskih investicija u Srbiju.

"Nadamo se da će obimne nemačke investicije dobiti novi podstrek naredne godine i da će se potpisani sporazum Beograda i Prištine i sprovoditi", rekao je Vilhelm ocenivši da je potpisivanje sporazuma dobra vest koju će čuti i nemački preduzetnici.

star
Oceni
4.11
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak