Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Saopštenje Pokreta Pozitivne Srbije

Đinđić je deo naše budućnosti, a ne prošlosti

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Preokreti, preleti, prevare: Vrhuška LDP u bezazlenoj martovskoj šetnji
Preokreti, preleti, prevare: Vrhuška LDP u bezazlenoj martovskoj šetnji
Photo: BETA

Povodom desete godišnjice od ubistva prvog demorkatskog premijera, Pokret Pozitivne Srbije je izdao saopštenje u kome se naglašava da mesto susreta za Zoranom Đinđićem nije u patetičnim šetnjama i sećanju na prošlost već u budućem ostvarenju vizije koju nam je Đinđić ostavio

“Budućnost susreta sa Zoranom nije na paradnoj šetnji pred kamerama, nije na grobu gde će se licemerno lamentirati nad pokojnikom, već u ideji koju je zastupao. Mi danas nećemo šetati sa njima jer je to šetnja za “njih”! Danas, kada za Zorana šetaju svi oni koji su ga saplitali dok je hodao, mi ćemo da sedimo. Zato, što ne želimo da budemo u koloni sa tako lošim društvom na njenom čelu”, navodi se u saopštenju.

Kad nema pedala i šetnja je dobra: Boris Tadić i Dragan Đilas
Photo: Stock

Pokret pozitivna Srbija je upozorio da su samoproklamovani naslednici ideja Zorana Đinđića umesto da slede njegov iskorak ka budućnosti, okretali pedale u prazno.

“Umesto Zoranovog puta, ostavili su nam novu Stradiju, neku čudnu i očerupanu zemlju, u kojoj su se reforme i preokreti pretvorili u prelete i prevare. Sada nam ponovo serviraju svoju viziju Zorana i to, gle čuda, baš kada su politički poraženi od onih koji su se za razliku od njih makar malo promenili. Bar za nijansu nabolje”, stoji u saopštenju PPS-a i dodaje da Zoran nije čovek čija je uspomena zaslužila da živi u prošlosti, koja se svake godine iznova ponavlja.

“Njegovi koraci su bili jasni, sa vizijom, sa ciljem. On se nije okretao unazad, nije veličao, niti je zamišljao zemlju kakvu bi napravio neko ko više nije među živima. Zoran je borac za budućnost! Tako je i živeo. Svi koji se danas iza njega kriju slika su tragične prošlosti”, ističe se u proglasu.

U saopštenju Predsedništva PPS ističe se da će šetnja te nove političke organizacije za Zorana trajati “svih trista šezdeset i pet dana u godini, sve do trenutka kada se sretnemo negde u budućnosti”.

“Zoran je stao 12. marta 2003. godine. Od tada sve stoji, vrti se oko uspomene na njega, bilo da je preuveličana, potcenjena ili zloupotrebljena. Ipak, uspeo je da okrene novu stranicu kalendara. Okrećemo je i mi. Smelim koracima i energično moramo napred jer nam sama uspomena nije donela budućnost. Zoranovo ime, delo, tugu i hrabrost ostavljamo njegovoj porodici”, zaključuje se u saopštenju Pokreta Pozitivne Srbije.

star
Oceni
4.43
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak