Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (7)

Korupcija

Uhapšen Saša Dragin

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: mc.rs

Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je bivšeg ministra poljoprivrede Sašu Dragina, vlasnika konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimira Nikezića i još sedam osoba, javila je u subotu ujutru Radio televizija Srbije

U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrđeno je agenciji Beta da je u policiju privedeno devet osoba, a za dve osobe još se traga. U MUP-u nisu naveli imena čije je privođenje zatraženo.

Priveden je i bivši predsednik Upravnog odbora "Azotare Pančevo" Radosav Vujačić, bivši zamenik direktora "Azotare" Mihajlo Grujić, bivši direktor PKB-a Milan Veljović, bivši direktor poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arsenije Katanić.

U grupi privedenih su i bivši direktor kruševačkog Insituta za krmno bilje Dragi Lazarević, vlasnik preduzeća "Terabo" Borislav Stojković i bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić.

Saša Dragin je od 2004. do 2007. godine bio zamenik sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Autonomne pokrajine Vojvodine, a u maju 2007. postao je ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije. Od jula 2008. do marta 2011. bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Zvonimir Nikezić bio je predstavnik državnog udela u "Agrobanci", a njegova konsultantska kuća "Ces Mekon" bila je angažovana na brojnim privatizacijama firmi kao što su "Knjaz Miloš", "Frikom", "Mlekara Šabac", "Trajal", "Beograd film", "Seme" i "Veterinarski zavod Zemun".

Te privatizacije Savet za borbu protiv korupcije ocenio je kao sumnjive.

Zasad se ne pominju navodi Koalicije za nadzor javnih finansija iz 2011. da je Ministarstvo poljoprivrede u oktobru 2010. godine sklopilo ugovor za izradu softvera vredan 112,9 miliona dinara, te da je bez objavljivanja javnog poziva platilo 214 miliona dinara za izradu licenciranog aplikativnog softvera.

star
Oceni
4.61
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak