Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (57)

Još jedan poraz države

MUP zabranio Paradu ponosa?

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Beta/ Mile Gvozdenović

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je Paradu ponosa koja je najavljena za subotu, 6. oktobra, saznaje beogradski tabloid "Blic"

Maja Mićić, iz Organizacionog odbora Prajda, kaže za e-Novine da još uvek nisu dobili zvanične informacije o zabrani, ali dodaje da “to može da znači pripremu terena za zabranu, s obzirom na ranija iskustva”.

"Zabranjena je šetanja ali ne i manifestacija koja traje šest dana. Dosadašnje bezbednosne procene govore da je to skup viskokog rizika", kaže dobro obavešten izvor "Blica".

Organizatorima "Parade ponosa" još niko nije zvanično potvrdio da će skup i šetnja zakazana za 6. oktobar biti zabranjeni. Goran Miletić iz ogranizacionog odbora kaže da će ukoliko se tako nešto desi to biti pre svega poraz države.

Još uvek nema zvanične potvrde iz MUP Srbije, ali je premijer i resorni ministar Ivica Dačić ranije kazao da da vlada neće odlučivati o održavanju Parade ponosa i ponovio da je MUP taj koji će doneti odluku.

S druge strane, organizatori su naveli u ponedeljak da veruju da će se Parada desiti. Za njih je kako kažu Parada ponosa zvanično već počela u nedelju uveče žurkom otvaranja i trajaće uz različite programe LGTB aktivnosti i kulture sve do 6. oktobra kada će biti završena šetnjom kroz centar Beograda.

star
Oceni
2.15
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak