Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (14)

Beograd, XXI vek

Žena propala kroz autobus GSP

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Goran Necin

Jedna žena lakše je povređena kad je propala kroz dno autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), usled naglog kočenja autobusa, javili su beogradski mediji. Situacija u gradskom prevozu u Beogradu je katastrofalna. Od oko 1.200 vozila koja svakodnevno saobraćaju beogradskim ulicama, manje od trećine ih je klimatizovano, međutim, i u takvim vozilima rashladni sistemi najčešće nisu ispravni. Međutim, to nije sprečilo da preduzeće pod ingerencijama gradskih vlasti na čelu sa Draganom Drvosekom Đilasom i Demokratskom strankom, pokrene nove beskrupulozne akte koji su direktno upereni protiv građana Beograda, ugrožavajući njihovo dostojanstvo, pa i slobodu kretanja. S tim u vezi, iz preduzeća "Bus-plus" zapretili su da će uskoro svaki putnik koji uđe na pogrešna vrata u autobuse GSP biti kažnjen i do 75.000 dinara

Photo: www.facebook.com

Kada GSP vozila ne upadnu u neku rupu u asfaltu, ne zapale se, međusobno se ne sudare na šinama, eksplodiraju, ili, pak, ne budu zatrpani snegom iznutra, onda se eventualno može dogoditi da propadnete dok se vozite u njemu.

Naime, jedna žena lakše je povređena kad je propala kroz autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća, usled naglog kočenja autobusa, koji je vozio na liniji 105 i kretao Zrenjaninskim putem, prenosi portal 24sata.rs.

Kako prenose beogradski mediji, žena je tom prilikom zadobila ogrebotine i prevezena je u bolnicu kolima Hitne pomoći.

Nakon objavljene vesti o incidentu oglasili se i GSP "Beograd", koji tvrdi da putnica ustvari nije propala kroz patos autobusa, već je udarila glavom o pod kada je vozač autobusa naglo zakočio. Sreća, pa, njena.

U nastavku saopštenja gradskog preduzeća koje disfunkcioniše pod šapom beogradskog geaka Dragana Drvoseka Đilasa, navode da je putnica lakše povređena, radi se o povredama glave, te su je stoga prevezli na Urgentni centar na dodatna ispitivanja, jer, opšte je poznato, lakše povrede se saniraju urgentno.

Pomenuta nesreća ima i svoj tragikomični momenat. Naime, istovremeno dok Beograđani propadaju kroz natrule podove gradskih autobusa, gradonačelnika Beograda Dragan Drvoseka Đilasa neko je proglasio za menadžera godine na izvesnom Samitu gradova lidera u Dablinu. Očigledno je da oni, koji su mu dodelili takvo priznanje, nisu nikada kročili u Srbiju, kamoli Beograd, svakako ne u neki od GSP antikviteta koji tumaraju prestonicom Srbije i njenim predgrađima.

Photo: Goran Necin

Situacija u gradskom prevozu u Beogradu je katastrofalna. Od oko 1.200 vozila koja svakodnevno saobraćaju beogradskim ulicama, manje od trećine ih je klimatizovano, međutim, i u takvim vozilima rashladni sistemi najčešće nisu ispravni, te više greju nego što hlade. Najkritičnije je u autobusima, njih svega oko četvrtinu od ukupnog broja ima klima uređaj, koji ne funkcioniše ispravno u većini vozila.

Međutim, to nije sprečilo da preduzeće pod ingerencijama gradskih vlasti na čelu sa Draganom Drvosekom Đilasom i Demokratskom strankom, pokrene nove beskrupulozne akte koji su direktno upereni protiv građana Beograda, ugrožavajući njihovo dostojanstvo , pa i slobodu kretanja. Naime, prema najavama iz "Bus-plus" preduzeća, putnik koji posle 15. jula uđe na pogrešna vrata u autobuse GSP može biti kažnjen i do 75.000 dinara. Time se ispostavlja da je nesrećni Beograđanin počinio veći prekršaj, na primer, od vozača koji je prošao kroz crveno svetlo i izazvao udes. Po sumanutim pravilima, putnici će u autobuse GSP smeti da ulaze samo na prednja i zadnja vrata, dok će srednja koristiti samo za izlazak.

Sva osionost i bezobrazluk nadležnih u novoformiranom preduzeću "Bus-plus", koje je uz pomoć odlazeće gradske vlasti DS-SPS-LDP-PUPS-G17plus građanima nametnulo poniženje sistemom naplate prevoza kakav ne postoji ni u jednom pristojnom gradu na planeti, najbolje se očitava u njihovom nedavnom saopštenju gde se navodi da je ova "mera uvedena u interesu putnika, koji redovno plaćaju prevoz".

Photo: Stock

Podsetimo se kakva opasnost vreba tokom transfera vozilima GSP. Sredinom prošle godine, za samo nešto više od mesec dana, u vatrenoj furiji, eksplozijama, ili na sličan način, izbačena je iz stroja čitava mala flota vozila gradskog autoprevoznika:

- 18. jula eksplodirao je i potom izgoreo autobus u Sarajevskoj ulici koji je saobraćao na liniji 53. Prolaznici i očevici svedoče da su se delovi autobusa razleteli po čitavoj ulici
- 18. avgusta u toku vožnje zapalio se autobus 16 u blizini bioskopa "Balkan"
- 23. avgusta zapalio se tramvaj na liniji 7 u Ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu
- 29. avgusta autobus GSP Beograd na liniji 23 zapalio se u Kirovljevoj ulici na Banovom brdu
- 30. avgusta na Južnom bulevaru zapalio se autobus na liniji broj 46
- 05. septembra izbio požar u autobusu na liniji 25 u Ulici Maksima Gorkog 88
- 06. septembra U Krajiškoj ulici kod broja 38 u Zemunu otpao točak od gradskog autobusa i izazvao saobraćajni udes u kome je bilo povređenih

star
Oceni
4.68
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak