Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (11)

Vukčević potvrđuje ono što se već zna

Pavković skrivao Mladića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Zadovoljan otkrićem: Vladimir Vukčević, uvek pun optimizma
Zadovoljan otkrićem: Vladimir Vukčević, uvek pun optimizma
Photo: TANJUG

Tužilac za ratne zločine, Vladimir Vukčević, tvrdi da je i jedan penzionisani vojni bezbednjak skrivao komandanta VRS i najavio da će razgovarati sa bivšim šefom BIA Radetom Bulatovićem

Strah i trepet: Bruno Vekarić, portpartol, ispred panoa sa ratnim zločincima
Photo: TANJUG

Vladimir Vukčević izjavio je na  konferenciji za medije u petak da je haškog optuženika Ratka Mladića godinama skrivao nekadašnji načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković.

 - Njegovom skrivanju pomagao je i još jedan visoko pozicionirani funkcioner Vojnoobaveštajne agencije, koji je sada u penziji, a čije ime u ovom trenutku ne mogu da navedem - izjavio je Vukčević.

Na pitanje novinara da li je reč o generalu Aci Tomiću, Vukčević je odgovorio "da tu informaciju ne može da otkrije". Rekao je i da će “stupiti u kontakt sa Radetom Bulatovićem, nekadašnjim šefom BIA”, od kojeg će tražiti objašnjenje u vezi sa neuspelim akcijama otkrivanja i hapšenja haških optuženika.

Vukčević je, nakon “otkrića” da je Pavković krio Mladića, nastavio prepričavanje domaće  štampe iz poslednjih nekoliko godina, gromopucateljno obznanivši “saznanje” po kojem se Ratko Mladić, posle 2002, kada je napustio vojni objekat,  skrivao u Beogradu, promenivši 11 stanova, te da je u selo Lazarevo, u kojem je  uhapšen, otišao “najverovatnije autobusom”.

Tužilac je kazao i da Tužilaštvo za ratne zločine trenutno vodi krivični postupak protiv šest osoba koji se sumnjiče da su pomagali Mladiću i protiv još sedam za koje se veruje da su pomagali Stojanu Župljaninu. Vukčević je rekao i da je “jedna službenica Tribunala u Hagu, bliska i poznata saradnica tadašnje glavne tužiteljice Karle del Ponte, jednom uglednom beogradskom advokatu otkrila da se Goran Hadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine, nalazi na optužnici tribunala“.

“Taj advokat je kasnije pozvao Hadžića u hotel Metropol, gde mu je ponudio svoje usluge pred tribunalom u Hagu. Takođe, Hadžiću je stiglo upozorenje i od jednog visokog srpskog zvaničnika“ dodao je Vukčević.

star
Oceni
4.11
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak