Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (43)

Fašisti slavili Mladićev rođendan

Jeli tortu i spalili zastavu Vojvodine

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Apsolutno romantično: Mladić (sredina), Rumenko (krajnje desno), Ultra četnici (all around)
Apsolutno romantično: Mladić (sredina), Rumenko (krajnje desno), Ultra četnici (all around)
Photo: nasisrbija.org

Pripadnici falange Naši iz sastava srbijanskih borbenih snopova i gulanferi iz huliganske bande pod nazivom Ultra četnici, obeležili su rođendan ratnog zločinca Ratka Mladića. U okviru proslave fašisti su putem postera, panoa i grafita, čestitali rođendan svom idolu, napravili mu tortu sa mini vatrometom i sve to ovekovečili foto aparatom. Međutim, iako u slavljeničkom raspoloženju, fašisti nisu zaboravili na svoje radne obaveze pa su tako, nekoliko dana uoči proslave Dana zastave Vojvodine, spalili vojvođansku zastavu u centru Novog Sada, kao uvertiru u fašističke bahanalije koje su najavili za 24. mart, u glavnom gradu Vojvodine

Fašisti iz falange Naši i gulanferi iz huliganske bande Ultra četnici, obeležili su 69. rođendan ratnog zločinca Ratka Mladića. U Aranđelovacu, gradu gde je začeta falanga Naši, fašisti su ružili fasade plakatima i panoima sa rođendanskom čestitkom zlikovcu Ratku Mladiću, dok je u njihovoj beogradskoj jazbini bilo mnogo zabavnije. Naime, tamo se pilo i nazdravljalo Mladiću, fotografisalo, a ekstaza je usledila kada je tetoviranom rukom ultra četnikuše usledilo klanje rođendanske torte, sa sve svećicama i mini vatrometom, u paketu.

Photo: nasisrbija.org

Rođendanskom slavlju, pored ultra gulanfera pod budnim okom Igora Marinkovića Rumenka, prisustvovao je i slavljenik Ratko Mladić, doista, u formi fotografije, koju su gratulatori erotski nežno pipkali i pridržavali nad tortom.

Poseban kermes priređen je u Novom Sadu koji je tokom vikenda uneređen grafitima sa njuškom zlikovca Mladića. Srbijanski fašisti su tom prilikom, iznad jednog sveže ispisanog grafita na zidu, zapalili zastavu Vojvodine. Na istom zidu ranije se nalazio mural sa likom Ratka Mladića koji su prekrečili aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokreta obnove i građani Novog Sada, u novembru prošle godine.

Photo: nasisrbija.org

Paljenje zastave Vojvodine i ispisivanje grafita u čast ratnog zločinca Ratka Mladića srbijanski fašisti su izveli neometano, u neposrednoj blizini novosadske Policijske uprave. Svakako da nije slučajno to što je incident napravljen upravo u Novom Sadu, s obzirom da su falanga Naši i pojedine njima slične fašističke i huliganske bande najavili održavanje mitinga na centralnom gradskom trgu u vojvođanskoj prestonici, 24. marta, pa se, stoga, akcija srbijanskih fašista i njihovih slugu iz Vojvodini, može protumačiti kao svojevrsni reklamni potez, odnosno kao uvertira za najavljene fašističke bahanalije.

Identifikovani fašisti koji su zapalili zastavu

Prema poslednjim informacijama, novosadska policija je u saradnji sa tužilaštvom identifikovala dva lica koja su u Novom Sadu zapalila zastavu Vojvodine i pisala grafite Ratku Mladiću. Nakon što je utvrđen identitet, jedna osoba je privedena dok se za drugom traga. Policija je od privedenog uzela izjavu u vezi sa ispisivanjem grafita, dok se za postupanje u vezi sa paljenjem zastave čeka istražni sudija, javlja B92.

Paljenje zastave je incident režiran od strane vlasti

Liberalno demokratska partija (LDP) najoštrije je osudila paljenje zastave Vojvodine u Novom Sadu i ispisivanje grafita podrške bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, optuženom za genocid pred Haškim tribunalom, ocenivši da je vlast izrežirala taj incident.

"U opštoj devalvaciji svih vrednosti, ovo što se desilo bilo je prilično očekivano, a organizovano je kako bi se predstojeći predizborni period skrenuo na pogrešan kolosek", navodi se u saopštenju LDP-a i ističe da se "nalogodavci ovog i sličnih događaja, mogu videti u onima koji iza paljenja zastave skrivaju neuspehe svoje dosadašnje politike u Vojvodini".

Novosađani prekrečili fašistički grafit

Omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove prekrečili su grafit koji su pripadnici srbijanske fašističke falange Naši napisali na fasadi zgrade na Bulevaru oslobođenja 23, na istom mestu gde je nedavno prekrečen i mural sa likom Ratka Mladića.

Stotinak mladih iz dve stranke okupilo se na akciji krečenja pod nazivom "Deratizacija umesto deđeneralizacije", a grafiti su prekrečeni žutom bojom. "Omladini opčinjenoj ratovima, zločinima i mržnjom nudimo deratizaciju, kao vid oslobađanja od tog nasilničkog ispoljavanja emocija i ludila koje su nazvali đeneralizacija. A kreč je dobar za to", rekla je portparolka Gradskog odbora SPO-a Branka Bežanov.

Potpredsednica Omladine LSV-a Andrea Jerinić kazala je da je akcija organizovana kako bi se pokazalo da parolama mržnje nije mesto u Novom Sadu. "Želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da jednoumlju, netoleranciji i mržnji nema mesta u našem gradu, i da onima koji su se odlučili na ovakav vid 'komunikacije' stanemo na put u samom startu" - rekla je, između ostalog, Jerinićeva.

Pored omladinaca opskurni grafit je krečio i prvi čovek partije NS blok Saša Igić.

Falanga Naši je pre nekoliko dana otpočela obeležavanje rođendana ratnog zločinca Mladića pokretanjem akcije pod nazivom "Đeneralizacija".

Jurišni odredi Naši i Ultra četnici nedavno su ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, neometani od strane policije, spalili i zastavu Evropske unije.

star
Oceni
2.42
Ostali članci iz rubrike Vesti