Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Kućni red Narodne skupštine Republike Srbije

Fašisti napred, prostitutke stoj!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Na obezbeđenju je da proceni koga će pustiti u Skupštinu: Veljko Odalović
Na obezbeđenju je da proceni koga će pustiti u Skupštinu: Veljko Odalović
Photo: vesti-online

Nakon što su e-Novine ekskluzivno objavile da je pre desetak dana Srpska radikalna stranka organizovala u Narodnoj skupštini prijem za vođe neofašističkih grupa iz Rusije i Italije, te da je okupljanju prisustvovao i pripadnik neonacističke skupine “Nacionalni stroj”, javio se generalni sekretar srbijanskog parlamenta Veljko Odalović koji smatra da su Šešeljevi puleni imali pravo da pozovu u goste koga god žele

Odalović, inače kadar Socijalističke partije Srbije, je kazao da ne želi da se meša u odluku SRS, dodavši da to prepušta skupštinskom obezbeđenju.

“To je posao Ministarstva unutrašnjih poslova koji čine službu obezbeđenja i koji kontrolišu osobe koje ulaze u Skupštinu. Poznato je da su zaustavljali pojedince koji su bili na poternicama i jednu prostitutku”, rekao je Dačićev delatnik.

Podsetimo, šešeljevac Dejan Mirović ugostio je 1. februara u Narodnoj skupštini Iliju Gorjačeva, vođu klerofašističkog pokreta “Ruski Obraz” i čelnika italijanske neofašističke stranke “Forza nuova” (Nova snaga) Roberta Fjorea. Na fotografiji iz hola parlamenta, pored njih, pozira i Miodrag Milikić, član “Nacionalnog stroja”, inače 2006. osuđen na četiri meseca zbog toga što je sa grupom neonacista, koje je predvodio Goran Davidović “Firer”, upao na tribinu o antifašizmu na novosadskom Filozofskom fakultetu. Neonacisti su tom prilikom išamarali nekoliko posetilaca tribine i pretili organizatorima.

Gensek parlamenta Odalović pojašnjava da u zgradu ove institucije može da uđe onaj koga pripadnici skupštinske službe obezbeđenja procene kao osobu koja nije opasna, niti problematična sa bezbednosnog aspekta. MUP-povci koji obezbeđuju zgradu očigledno nisu videli ništa sporno u biografijama osoba poput Milikića, Fiorea ili Gorjačeva, čiji je zajednički imenitelj mržnja prema svemu što nije srpsko, italijansko, rusko.

Uostalom, Milikić je to svojevremeno i javno pokazao, što je od zaborava sačuvala kamera.

 

Nije trojka koja se baškarila Narodnom skupštinom eksces. U nizu problematičnih ličnosti koje su prodefilovale kroz zgradu ove institucije podsećamo na pojavu Miloševićevog kućnog ljubimca Dragana Hadži-Antića koji je 2007. “zastupao kubanske interese” i sa skupštinske galerije prisustvovao raspravi i izglasavanju nebulozne Deklaracije o neophodnosti okončanja sankcija i izolacije Kube. Poznat i kao “Hadži-struja” (alias “menjač piksli u Rambujeu 1998.”) bio je prvi čovek zloglasne “Politike” za vakta “balkanskog kasapina” i intimni prijatelj porodice Milošević.

Iluzorno je, na koncu, očekivati od skupštinskih kerbera i rukovodstva parlamenta ikakave suvisle poteze, dok god je moguće da sednicama prisustvuje zlikovačka Srpska radikalna stranka koja se ni za pedalj nije pomerila od ideje “velike Srbije” i čiji je predsednik pre dve decenije sa svojom bandom harao po Hrvatskoj i BiH.

Žrtvom su pale predstavnice “najstarijeg zanata na svetu” kojima je, Odalović je ozvaničio, spuštena rampa na ulazu u predstavnički dom. Izbori se bliže, koalicije se formiraju. Kurvanje je u Skupštini dozvoljeno samo političarima.

star
Oceni
2.31
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak