Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (288)

U centru Beograda

Pretučen Jovo Kapičić

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: blic.rs

Penzionisani general JNA i narodni heroj Narodnooslobodičačke borbe Jovo Kapičić (92) napadnut je i teže povređen u ponedeljak u Ulici Stanoja Glavaša

Kapičića je s leđa napao nepoznati čovek i nakon što ga je nekoliko puta udario u glavu, pobegao je. Nakon što je nekoliko trenutaka ležao onesvešćen na ulici, Kapičića su, oblivenog krvlju, do stana dopratila dva mlađa prolaznika, piše Blic.

"Nisam ni primetio da mi je neko prišao i udario me u glavu. Pao sam na trotoar i izgubio svest. Neki prolaznici su mi pomogli da ustanem i dođem k svesti. Dopratili su me do kuće odakle sam pozvao sina i Hitnu pomoć", rekao je Kapičić za Večernje novosti.

Kapičićev sin Dragan, bivši košarkaški reprezentativac, potvrdio je da je njegov otac napadnut i da je potražio lekarsku pomoć zbog povreda glave i oka.

Taj visoko pozicionirani operativac Udbe i koordinator hapšenja četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića pre dve godine našao se na udaru Slobodana Homena jer je izjavio "da i njegovi drugovi posle rata nisu imali milosti, jer su čistili smeće".

Srpskim nacionalistima prethodno se zamerio jer se javno zalagao za nezavisnost Crne Gore. U politički život Srbije vratio se podrškom Čedomiru Jovanoviću i LDP-u.

POVEZANI ČLANCI:

Ja sam najveća žrtva Golog otoka

Uvijek za Srbiju, uvijek protiv Miloševića

Goli otoci Jova Kapičića

star
Oceni
2.38
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak