Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (8)

Konsultacije u UN o Kosovu bez šefa srpske diplomatije

Jeremić nepoželjan na sednici SB

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Kolekcionar zatvorenih vrata: Vuk Jeremić
Kolekcionar zatvorenih vrata: Vuk Jeremić
Photo: EPA/Olivier Hoslet

Na zatvorenim konsultacijima povodom situacije na Kosovu učestvovaće samo predstavnici 15 zemalja članica Saveta bezbedosti UN, izjavio je portparol Misije Nemačke i predsedavajuće SB UN Aleksandar Eberl

"Savet bezbednosti će saslušati izveštaj Odeljenja za mirovne operacije (UN) na zatvorenim konsultacijama, nakon rasprave o drugim pitanjima", rekao je Eberl u izjavi za agenciju Beta.

Na pitanje da li će konsultacijama prisustvovati i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, Eberl je rekao da će u konsultacijama učestvovati samo 15 članica Saveta.

Srbija je pre dva dana zatražila od Saveta bezbednosti UN da održi hitnu sednicu povodom situacije na severu Kosova, zbog čega je Jeremić doputovao u Njujork.

Jeremić je u sredu uveče za Radio-televiziju Srbije izjavio da su se dve stalne članice Saveta oštro suprotstavile srpskom zahtevu da se sazove hitna sednica o situaciji na Kosovu.

"Dve stalne članice su se tome oštro suprotstavile, prećeno je i vetom, ali taj otpor je savladan i sastanak će biti održan uprkos njihovom protivljenju, ali u formi konsultacija zatvorenih za javnost", rezignirano je konstatovao Jeremić.

star
Oceni
4.49
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak