Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (24)

Čelnik naprednjaka pojeo uskršnje jaje

Nikolić prekinuo štrajk glađu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: s.seebiz.eu

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić napustio je u nedelju ujutro Beogradski kliničko-bolnički centar u Novom Beogradu, u kojem je bio od 17. aprila zbog štrajka glađu i žeđu. Nikolić je prisustvovao Vaskršnjoj liturgiji, a potom je sa patrijarhom Irinejom, ministrom policije Ivicom Dačićem i ministrom vera Srđanom Srećkovićem prešao u zgradu Srpske patrijaršije. Kako je saopštio njegov advokat, Nikolić je prekinuo štrajk glađu

Vaskršnjoj liturgiji u Sabornoj crkvi su, pored mnogobrojnih vernika, prisustvovali i Dačić i Srećković, a nešto kasnije je u crkvu je ušao i Nikolić. Lider naprednjaka se pričestio, a posle kratkog zadržavanja u crkvi, Dačić, Srećković i Nikolić su sa patrijarhom Irinejom prešli u Patrijaršiju, piše dnevni list Blic.

Patrijaršiju su, posle sat vremena, najpre napustili Dačić i Srećković, a desetak minuta kasnije i Nikolić. Umesto Nikolića, novinarima se obratio advokat Vladimir Božović, koji je rekao da se Nikolić zahvaljuje medijima što su pratili njegov štrajk glađu i žeđu proteklih dana. Božović je rekao da je Nikolić prihvatio poziv patrijarha Irineja, mitrpolita Amfilohija i vladike Irineja bačkog da Uskrs provede u krugu porodice. Upitan da li je Nikolić prekinuo štrajk glađu, Božović je rekao da su Nikolić i patrijarh razmenili čestitke i da je Nikolić pojeo uskršnje jaje. To se, ukoliko se izuzme pričest hlebom i vinom u četvrtak, može smatrati prekidom štrajka glađu.

Nikolić je započeo štrajk glađu i žeđu 16. aprila, a sutradan je prebačen u Beogradski kliničko-bolnički centar gde je bio sve do nedelje. Štrajk žeđu je prekinuo sredinom nedelje. Samo dan pre prekida štrajka glađu, Nikolića je u bolnici posetio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji ga je pozvao da prekine štrajk i dođe na liturgiju u Sabornu crkvu.

Nikolić je kao razlog za štrajk naveo zahtev da se raspišu prevremeni izbori, međutim, SNS je odustao od tog zahteva i na kraju su zaključili da nije važno da li će biti izbora. Potpredsednik stranke Aleksandar Vučić rekao je da je jedino sigurno da neće razgovarati sa vladajućom garniturom.

star
Oceni
1.43
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak