Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Odbrana režima

Nikolić tera nepostojeće investitore

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Nada srpske ekonomije: Boris Tadić u akciji privlačenja stranih investitora
Nada srpske ekonomije: Boris Tadić u akciji privlačenja stranih investitora
Photomontage: Predrag M. Azdejković

U napore režimskih poslenika da se zahtevi za vanrednim parlamentarnim izborima predstave kao kataklizmatični scenario, uključio se i beogradski savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević. On je, usled viška slobodnog vremena, upozorio srpsku javnost da će štrajk glađu i žeđu lidera SNS Tomislava Nikolića negativno uticati na dolazak investitora. Naročito na one koji put Srbije nisu ni krenuli

"Jedan od faktora investicione klime je i politički rizik i nestabilnosti koja se razvija oko slučaja štrajka glađu i žeđu Tomislava Nikolića umanjuje percepciju o opravdanosti ulaganja u Srbiju", ponovio je Kovačević napamet naučenu rečenicu iz udžbenika o stranim ulaganjima, koju očigledno nije imao gde praktično da primeni s obzirom da živi i radi u stabilnoj i naprednoj državi Srbiji.

Kovačević je priznao da Srbija ionako nema dobru investicionu klimu, ali i dodao da postoje različiti ulagači i da će oni koji imaju jedinstvenu dobru priliku nastaviti da investiraju.

"Ipak, generalno sve ovo ide ka odbijanju stranih ulagača jer oni rade na duge staze, što znači da očekuju stabilnost zemlje i normalno odvijanje političkih procesa", zaključio je Kovačević ne precizirajući koji su to ulagači koji su od početka ove godine izrazili bar opšte interesovanje za ulaganja u Srbiju.

star
Oceni
4.25
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak