Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Srušeni sajtovi SPS i LSV

Hakerski rat zbog Nikolića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Stvarno, šta će nam izbori: Ivica Dačić, bezbrižan
Stvarno, šta će nam izbori: Ivica Dačić, bezbrižan
Photo: FoNet/Božidar Petrović

U nedelju uveče napadnuti internet sajtovi SPS i LSV, uz propratni tekst da će hakerska grupa nastaviti akciju sve dok vlast ne raspiše izbore. Hakovan izgled zvaničnih internet prezentacija Socijalističke partije Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine potpisan je sa "John the Ripper"

Sve je počelo saopštenjem Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojem se ocenjuje se da je Srpska napredna stranka „vanparlamentarna“ zbog toga što nije učestvovala na parlamentarnim izborima. "Podsetimo, SNS je do poslanika došla uz mandate Srpske radikalne stranke, a njena snaga se do sada meri sa dva mitinga, puno priče i snimkom na Jutjubu", navodi LSV. Ta stranka smatra da se zbog načina na koji Nikolić skreće pažnju na sebe ne razlikuje od "njegovog dugogodišnjeg šefa, uzora i haškog optuženika Vojislava Šešelja, koji je primenio istu metodu". Konačno, LSV zaključuje: "Nikolić i (Aleksandar) Vučić su u prethodne dve godine možda uspeli sebe da ubede da su postali evropejci, ali je sada ponovo jasno da su tenzije, nervoza i demagogija kaputi iz ormana SRS".

+++

S druge strane, Ivica Dačić, šef SPS, pozvao je Nikolića da prekine štrajk i naglasio da se „do izbora može doći dogovorom, a ne radikalnim merama koje mogu da stvore nestabilnost u Srbiji“.

U poruci Tomi Nikoliću, Dačić kaže: "Danas kada imamo političku stabilnost i saglasnost o prioritetima, a to su evropske integracije, ne vidim nijedan opravdan razlog za raspisivanje izbora, iako bi raspisivanje izbora odgovaralo i SPS-u. Mi, međutim, poštujemo interes Srbije i koalicioni sporazum. Ultimatum ne donosi ništa dobro.Treba završiti sve što je bitno za kandidaturu za člana EU i pregovore o članstvu, a da se potom održe parlamentarni izbori. Održavanje vanrednih izbora nije pitanje od velikog značaja".

Oceni
3.21
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak