Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Megatrend zamenio kontroverzne bilborde

Vratite se, iako niste ni otišli!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Novi poziv rektora Miće: Izmenjeni bilbordi Megatrenda
Novi poziv rektora Miće: Izmenjeni bilbordi Megatrenda
Photo: Stock

Dan nakon što su mnogi mediji pisali o spornim bilbordima univerziteta “Megatrend” na kojima se studenti pozivaju da kad završe fakultet odu iz zemlje, reklamni panoi su zamenjeni novim, sa obrnutom porukom “Završi Megatrend i vrati se u Srbiju”!

Kako bi popravio nastalu štetu, tvorac “genijalne” zamisli o reklamiranju univerziteta pozivom na bekstvo iz zemlje, rektor Megatrenda Mića Jovanović u kampanju će uključiti i Natašu Bekvalac, najjači adut te visokoškolske ustanove. Za razliku od prvobitnih smehotresnoh objašnjenja o pozivu londonskih studenata da pobegnu u srbiju, rektor Mića sada tvrdi da je poenta prvog slogana bila da podstakne državu da se malo više potrudi i zadrži mlade ljude u Srbiji.

Kako je preneo beogradski Blic, nakon izrazito negativnih reakcija javnosti, uključujući i ministra prosvete Žarka Obradovića, predavača na Megatrendu, rektor Mića je ipak rešio da promeni smer, koji bi studentima trebalo da pokaže golišava Nataša Bekvalac.

“Prve bilborde smo uklonili isključivo da bismo postavili nove, a ne zbog pritiska javnosti i nepatriotskih poruka. U trećem delu kampanje, koja počinje 15. aprila, mogu vam samo otkriti da će se sa bilborda smešiti Nataša Bekvalac”, istakao je rektor Mića.

Cvijetin Milivojević, nekadašnji predavač na Fakultetu Političkih nauka i direktor agencije za odnose sa javnošću, smatra da je ovakav marketinški potez Unverziteta neozbiljan.

“Ako samo pogledate spisak zaposlenih na „Megatrendu“, sve će vam biti jasno. Kao stari novinar pamtim nekadašnji rad sadašnjeg ministra Žarka Obradovića, Danila Ž. Markovića, bivšeg ministra prosvete iz redova SPS-a, ali i Milivoja Pavlovića, prvog ministra za informisanje, takođe iz SPS-a. Ako je moja prva asocijacija na „Megatrend“ ta profesorska trojka, od te ustanove se i može očekivati ovakva marketinška kampanja. Što se tiče ponašanja našeg nesrećnog ministra Obradovića, ljudski bi bilo da ga razumemo jer niko ne ujeda ruku koja ga hrani. Da li je trebalo da bude ministar pitanje je za DS, koji je danas jedini parametar da li neko u sebi ima evropske vrednosti. Posle Dositeja, našeg prvog ministra prosvete, mislim da Obradović ne treba da vodi prosvetu Srbije”, zaključio je Milivojević u izjavi za Blic.

Na najave da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog postavljanja bilborda sa spornim sloganom, rektor Mića je najavio kontratužbu i zahtev za odštetu od pet do sedam miliona dinara.

“To je scenario po kojem bih ja eventualno morao da platim 100.000 dinara, a univerzitet još 500.000 dinara ili milion. Moj tim sprema kontratužbu u kojoj ćemo tražiti odštetu od pet do sedam miliona dinara. Pa, nije narušeno nijedno od četiri načela oglašavanja koja su navedena u njihovom rešenju “, rekao je Jovanović ne navodeći protiv koga će podneti kontratužbu, da li protiv medija, Ministarstva, bilborda, londonskih studenta ili tvoraca slenga “pali”?

Uprkos svemu rektor i vlasnik Univerziteta Megatrend i dalje tvrdi da je odrađen “odličan marketinški potez”.

“Skrenuli smo pažnju na naš univerzitet, a uzdrmali smo one koji bi trebalo da se bave odlivom mozgova. Mi još nismo hteli da sklanjamo bilborde, ali je tržišna inspekcija pritisnula vlasnike bilborda firmu „Alma kvatro”, pa smo malo ranije krenuli sa drugim korakom naše reklamne kampanje. Fotografija je ista, predeo Londona, koji sam ja fotografisao, s tim da je sada poruka eksplicitna i kaže: Vratite se u Srbiju”, poručio je londonski fotograf Mića srpskim studentima u Beogradu.

Sledeća poruka mogla bi da glasi: Vratite se pre nego što ste i otišli! Sa Megatrendom u novo doba!

star
Oceni
3.16
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak