Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Korupcija u zdravstvu

Pritvor za osumnjičene u akciji “Kraba”

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: laury.dahners.com

Direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenadu Borojeviću i njegovim saradnicima osumnjičenim za primanje mita u subotu je određen pritvor do mesec dana, rekao je njegov branilac Marko Kastratović

Kastratović je agenciji Beta rekao da Borojević nije želeo da iznosi odbranu pred istražnim sudijom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu tokom saslušanja. "Borojević mi je rekao da nije u stanju i da ne želi da iznosi odbranu, jer ne može da se brani protiv hajke i harange usmerene na njegovu porodicu i njega", rekao je njegov advokat.

Kastratović je naveo da je predmet protiv njegovog klijenta obiman i da Borojević nije imao vremena da ga pročita. Advokat je ocenio i da je optužnica protiv njegovog klijenta proizvoljna jer "nigde nema trenutka u kome se vidi primanje i davanje mita". Kastratović naglasio i da Borojević nije nikome prepisivao koliko će piti citostatika. Naveo je i da je njegov klijent ima "katastrofalne uslove" u zatvoru, jer, kako je naveo, nema ni krevet.

Pored Borojevića, za primanje i davanje mita terete se i načelnik Odeljenja pedijatrijske onkologije Zoran Bekić, direktorka apoteke u Institutu Ivana Popović i pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost Instituta Zoran Tomašević. Za to krivično delo osumnjičeni su i predstavnici farmaceutskih kompanija - generalni direktor "Roš" DOO Vojislav Petrović, direktor onkološkog sektora kompanije "Farmasvis" Andrej Soretić, šef poslovne jedinice farmaceutske komapnije "Astra Zeneka" Predrag Marinković, i produkt menadžer farmaceutske komapnije "Astra Zeneka" Ana Matović.

star
Oceni
3.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak