Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Koridor 10

Otkaz Zoranima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: COMBO/Dragan Kujundžić, Fonet

Hoće dobiti otkaz, neće dobiti otkaz. Ipak, izgleda da hoće dobiti otkaz. Ovo višemesečno klackanje na kojoj sa jedne strane sede generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i predsednik UO - brko bez brkova i putar koji nema veze sa putevima - Zoran Lilić, a sa druge Mrkonjić i Dačić napokon bi moglo dobiti epilog u vidu otkaza dvojcu zaduženom za putnu infrastrukturu

Zbog izuzetno lošeg rada na listi za otkaz u JP Putevi Srbije su Zoran Drobnjak, generalni direktor, kao i Zoran Lilić, predsednik UO, saznaje Blic. U Vladi Srbije smatraju da više nema vremena za gledanje kroz prste Drobnjaku i Liliću, koji su za nešto više od dve godine započeli niz projekata, između ostalog, i na Koridoru 10, a malo koji od njih je završen.

Šteta je još veća ako se ima u vidu da su upravo ti projekti finansirani kreditima iz Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, zbog čega država trpi veliku štetu i gubi ugled pred važnim međunarodnim institucijama.

Mada je tender za severni krak i put od Horgoša do Novog Sada završen a početak radova najavljen za mesec dana, rekonstrukcija mosta kod Beške, koji je u sastavu te deonice, kasni već dve godine. Za taj posao obezbeđen je međunarodni kredit, a vrednost radova procenjuje se na 33 miliona evra.

Rekonstrukcija beogradskog mosta Gazela, iza koje je stao upravo Zoran Drobnjak, takođe se odlaže u nedogled. JP Putevi Srbije potpisalo je ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i obezbedilo 30 miliona evra za realizaciju tog projekta. Međutim, sredstva iz EBRD nikad nisu povučena, navodno zbog neadekvatnog raseljavanja Roma koji su živeli u nehigijenskom naselju ispod mosta.

U Vladi kažu da je upravo Drobnjak odgovoran za loše potpisani ugovor, a cena rekonstrukcije Gazele je zbog kašnjenja porasla na skoro 60 miliona evra za samo godinu dana.

Treći u nizu propusta je obilaznica oko Novog Sada, na kojoj se radi već tri godine. Kredit je takođe obezbeđen iz evropskih banaka, a vrednost projekta dostiže ukupno 50 miliona evra.

Propusti su uočeni i na još nekoliko projekata u Beogradu za koje je takođe zaduženo preduzeće Putevi Srbije. Još nije završena deonica od Batajnice do Dobanovaca, kao ni autoput od Surčina do Bubanj Potoka i kružni put od Bubanj Potoka do Orlovače. Vrednost tih radova procenjuje se na oko 200 miliona evra.

Problemi se samo gomilaju pa tako spomenuti kružni put, koji je projektovan za srednje opterećenje, bukvalno puca pod naletom teških kamiona koji se usmeravaju na taj putni pravac zbog stanja na Gazeli.

 

star
Oceni
4.63
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak