Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (32)

Aktuelno: Pomoć za e-novine

Vreme donacija

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: realwire.com

Da se e-novinama ne bi ponovio „Feral“, ovim putem ponovo pozivamo čitaoce koji su u mogućnosti da nam pomognu novčanim donacijama, svejedno da li je reč o malim ili skromnim ili neskromnim iznosima. Pomenute „donacije“ shvatamo kao dobrovoljnu mesečnu pretplatu – u rasponu od pet evra do milion evra, po izboru!

Pre dva i po meseca, redakcija e-novina obratila se čitaocima za pomoć: u želji da naš web-portal opstane i ostane ono što je od početka bio – nezavisno glasilo koje ne pomaže država, neka politička partija ili bilo koji tajkun – neophodna nam je finansijska podrška. Našem apelu odazvalo se preko 300 čitalaca koji su, koliko su finansijski mogli, odlučujuće pomogli e-novinama da izdrže ovih sedamdesetak dana. Svakom od njih redakcija duguje veliku zahvalnost i ovim se putem još jednom zahvaljujemo, pojedinačno i kolektivno. Naravno, redakcija je u međuvremenu učinila sve da u budućnosti pokuša da obezbedi stalne izvore finansiranja preko specijalizovanih projekata i zajedničkih akcija s drugim, prijateljskim portalima – ali se opet nalazimo u situaciji da od čitalaca tražimo pomoć kako bismo opstali.

Naravno, podrazumeva se da tu ne računamo na čitaoce koji su nam već jednom pomogli: nikako ne bi bilo fer da isti ljudi, iznova, plaćaju za postojanje portala koji je potpuno otvoren za sve. Kao što smo krajem avgusta pisali: nismo hteli da uvodimo nikakvu stalnu nedeljnu ili mesečnu ili godišnju pretplatu koja bi samo pretplatnicima omogućila da čitaju naš sadržaj; nismo hteli da se udružujemo sa drugim medijskim kolektivima; preostalo nam je samo da se obratimo onima zbog kojih e-novine i postoje, a to su naši čitaoci.

Ništa se u međuvremenu oko oglasa nije promenilo. Ono što je važilo za situaciju od pre dva i po meseca, važi i danas: Medijska situacija u Srbiji u kojoj nekoliko ljudi iz okruženja Borisa Tadića imaju korporativnu moć nad medijima jer njihove agencije poseduju devedeset odsto celokupnog marketinškog tržišta – dovela je e-novine u poziciju u kojoj je bio „Feral Tribune“ uoči gašenja. Bez obzira na veliku čitanost i regionalni uticaj, portal e-novine iz političkih razloga, odlučeno je, ne sme da dobije oglase jer su e-novine vrlo kritične prema režimu Borisa Tadića i njegovim ljudima, svejedno zvali se oni Dragan Đilas ili Srđan Šaper.

* Da se e-novinama ne bi ponovio „Feral“, ovim putem ponovo pozivamo čitaoce koji su u mogućnosti da nam pomognu novčanim donacijama, svejedno da li je reč o malim ili skromnim ili neskromnim iznosima. Pomenute „donacije“ shvatamo kao dobrovoljnu mesečnu pretplatu – u rasponu od pet evra do milion evra, po izboru!

* Budući i dosadašnji donatori e-novina imaće nekoliko malih privilegija; na njihov mail stizaće jednom mesečno specijalno izdanje e-novina sa tekstovima koji se neće pojaviti na portalu; redovno će dobijati newsletter o aktivnostima redakcije, promocijama, kao i zbirku originalnih fotografija spremljenih samo za ovu priliku. A tu je i mogućnost da početkom 2010. postanu počasni članovi budućeg Foruma.  

Donacije iz inostranstva možete nam uplaćivati preko interneta tj. Plimus servisa:

Plimus

Ukoliko donaciju želite da uplatite preko Plimus servisa, u polju iza teksta Iznos ukucajte sumu (u dolarima) koju želite da donirate i nakon toga kliknite na Doniraj. Otvoriće Vam se stranica Plimus servisa u kojoj ćete ostaviti neophodne podatke bez potrebe za registracijom.

 

 

Važna napomena:
Molimo vas da nam uplate preko interneta
NE ŠALJETE preko MONEYBOOKERS servisa (koji je ranije bio opcija za primanje donacija) već isključivo preko Plimusa.

AKO ŽIVITE U SRBIJI A ŽELITE DA NAM POMOGNETE:

* Najjednostavnije je da običnom uplatnicom (vidi sliku) na naš tekući račun (265-1750310000342-41) uplatite sumu od koje možete bezbolno da se rastavite.


* Još jednostavnije je da lično dođete u redakciju e-novina (Hadži Prodanova 15, Beograd, kod „Vuka“) i uz kafu i piće vašu donaciju ubacite u kutiju na kojoj piše „Donacije“. Razgovor i druženje sa redakcijom – obavezni.

AKO ŽIVITE VAN SRBIJE, KOMPLIKOVANO VAM JE DA UPLATITE PREKO PLIMUS SERVISA A OPET ŽELITE DA NAM POMOGNETE:

* Molimo vas da nam se javite mailom na adresu: support@e-novine.com kako bismo se dogovorili o najefikasnijem metodu donacije

star
Oceni
1.95
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi