Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Rasim Ljajić optužio

Na SDP pucali Ugljaninovi ljudi

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Rasim Ljajić optužio telohranitelje šefa rivalske SDA da su pucali na aktiviste Sandžačke demokratske partije koji su u subotu ujutru lepili plakate. To je pokušaj Ugljanina da novim ekcesima povrati rejting, ocenio je Ljajić.

Lider Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić izjavio je u ponedeljak da su dvojica pritvorenih   zbog pucanja telohranitelji Sulejmana Ugljanina, predsednika Stranke demokratske akcije (SDA).

„Dvojica su privedena, određen im je pritvor. To su Muamer Mujanović i Suad Nezirović, radnici opštine i članovi obezbeđenja Sulejmana Ugljanina, a imali ste priliku da čujete od SDA da se radi o nekom obračunu između SDP i Mešihata islamske zajednice, a, eto, njihovi ljudi su slučajno prolazili i oni su uhapšeni”.

U subotu ujutro oko 6 sati u Novom Pazaru u Ulici prvog maja iz jednog vozila otvorena je vatra na aktiviste Sandžačke demokratske partije koji su lepili stranačke plakate.

Ljajić je istakao da se „očito radi o pokušaju Sulejmana Ugljanina da novim incidentima i ekscesima povrati rejting i da on neće prezati od incidenata i sukoba jer jedino na taj način može da ostane na vlasti”.

„On ne želi izbore jer jedino ako nema izbora on može da ostane na vlasti”, rekao je predsednik SDP. „Mi ne želimo da se takmičimo u laganju nego u programu, a oni koji nemaju šta da ponude i nemaju rezultate prinuđeni su da lažu i stvaraju incidente”.

Ljajić je poručio građanima Novog Pazara da će njegova stranka samostalno formirati vlast u Novom Pazaru, a saopštio je i imena sedam članova SDP za koje je istakao da su kandidati za funkciju budućeg gradonačelnika.

„Naši kandidati su Rešad Hodžić, dr Mirsad Đerlek, dr Meho Mahmutović, Munir Poturak, mr Amra Jejna, Hivzo Škrijelj i dr Muamer Bačevac. Novi Pazar se mora izvući iz krize samo uz pomoć timskog rada”, kazao je Ljajić.

Prema rečima predsednika SDP, ta stranka pregovara i sa dva člana SDA „koji su pošteno radili u proteklom periodu”.

Oceni
0
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak