Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (13)

Sveštenik silovao devojčicu

Opet blaga kazna za pedofila

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Sveštenik-silovatelj: Milovan Đokić, pedofil osuđen na blagu kaznu
Sveštenik-silovatelj: Milovan Đokić, pedofil osuđen na blagu kaznu
Izvor: kurir.rs

Devojčica je od 2012. godine pevala u crkvenom horu, a mesecima pre nego što je napastvovana, sveštenik ju je sve češće pozivao da pomaže oko sređivanja crkve, za šta joj je davao novac. Njeni baba i deda su primetili čudno ponašanje devojčice i pritiskali je da otkrije šta se dešava, ali se ona na kraju poverila tetki, kojoj je ispričala da ju je sveštenik namamio u svečanu salu crkve i silovao

Sveštenik Milovan Đokić pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja devojčice V.P. u svečanoj sali crkve u Pločicama kraj Kovina. Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Smederevu, donetu 11. januara ove godine, po kojoj je Đokić proglašen krivim za dva krivična dela, obljubu deteta i obljubu u pokušaju.

U trenutku obljube devojčica je imala 13 godina, a sveštenika crkve u selu Pločica uhapsila je pančevačka policija u martu 2014. godine, kada su za njegove bludne radnje saznali baba i deda devojčice.

Devojčica je od 2012. godine pevala u crkvenom horu, a mesecima pre nego što je napastvovana sveštenik ju je sve češće pozivao da pomaže oko sređivanja crkve, za šta joj je davao novac. Njeni baba i deda su primetili čudno ponašanje devojčice i pritiskali je da otkrije šta se dešava, ali se ona na kraju poverila tetki, kojoj je ispričala da ju je sveštenik namamio u svečanu salu crkve i silovao.

Photo: blogspot.com

Đokić je pokušao da obljubi devojčicu još dva puta, ali u tome nije uspeo. Kako je rekla V. P, jednom ga je omeo dečak koji je slučajno naišao, a drugi put je sama uspela da se odbrani, jer je sveštenik bio pijan.

"Pop me je silovao u crkvi, bio je pijan i pretio mi je da nikome ne smem da kažem šta mi je radio, a onda mi je dao blagoslov. Pričao je da sam pametna devojčica i da se poštenje ceni, ali naglasio mi je da usta držim zatvorena", kazala je V. P. i dodala da joj Đokić pričao kako joj niko neće verovati ukoliko ispriča šta se dogodilo.

U trenutku obljube devojčica je imala 13 godina, a sveštenika crkve u selu Pločica uhapsila je pančevačka policija u martu 2014. Prema rečima Regine S., devojčicine bake, za ovog sveštenika bi i doživotna robija bila premala.

"Ja bih njega držala u zatvoru dokle god je živ. On je grešnik, ne bi trebalo da priđe vratima crkve, a kamoli da uđe u nju. Terao ju je i da ga oralno zadovolji, govoreći da treba da se opusti, kao i da bi ona trebalo da kupi kondome. I on je neki sveštenik, veronauku je deci držao u školi", rekla je baka devojčice. 

star
Oceni
4.35
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak