Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

Umesto „Južnog toka“ gasna konekcija sa Bugarskom

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Obezbediti energetsku stabilnost: Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije
Obezbediti energetsku stabilnost: Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije
Photo: Tanjug

Ministarka građevine Zorana Mihajlović izajvila je da je projektna dokumentacija za trasu gasovoda Niš-Dimitrovgrad već završena i upozorila da bi što pre trebalo da počne da se radi na realizaciji tog životno važnog projekta

Mihajlović je novinarima u Beogradu rekla da i dalje stoji pri izjavi da je važno da Srbija ima drugi dotok gasa, budući da je "Južni tok" propao, kako bi bila gasno i energetski stabilna.

"Šteta je što Srbija nema drugi dotok gasa. Bez obzira koji pravac jednog trenutka bude ponovo u opticaju, mi moramo da razmišljamo kako ćemo da imamo gasno-energetsku stabilnost. Sada smo, nažalost, još uvek nestabilni", rekla je Mihajlović, dodajući da je sada jasno da "Južnog toka" neće biti i to ne odlukom Vlade Srbije, već Ruske Federacije.

Na pitanje novinara o sudbini novca koji je opredeljen za "Južni tok", Mihajlović je napomenula da je Vlada Srbije vodila računa kako je on trošen, a reč je o 30 miliona evra koliko je dato zajedničkom preduzeću.

Prema njenim rečima, taj novac je potrošen za istražne radnje, predprojektovanje, eksproprijaciju i sve što je moralo da se uradi u okviru tog projekta.

star
Oceni
1.93
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak