Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Perspektive Beograda i Kijeva

Ima prostora za unapređenje saradnje Srbije i Ukrajine

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Postoji prostor za unapređenje saradnje Srbije i Ukajine, zaključak je sastanka ministarke zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović i novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Beogradu Oleksandra Aleksandroviča

Sagovornici su saglasni da prostora za jačanje saradnje ima, ali i da bi u  budućnosti obe države trebalo da rade na unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa.

Kako prenosi resorno ministarstvo, obe strane su izrazile nadu da će doći do skorog potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini između dve države.

Joksimović je, kako je navedeno, ponovila da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, uključujući i Krim.

Složili su se da bez obzira što svaka država sprovodi reforme u specifičnim okolnostima karakterističnih po nju, obe imaju isti cilj napredak države i društva.

Joksimović je naglasila da je to Vlada pokazala i učešćem na međunarodnoj donatorskoj konferenciji, održanoj u aprilu ove godine u Kijevu, na kojoj je u ime Vlade donirala toj državi 100.000 evra bespovratne pomoći za potrebe interno raseljenih lica.

Govoreći o procesu evropskih integracija Joksimović je istakla da je Vlada Srbije zainteresovana za razmenu iskustva na tehničkom nivou u ovoj oblasti.

Ambasador Ukrajine zahvalio se ministarki i izrazio nadu da će tokom njegovog mandata doći do unapređenja saradnje, piše u saopštenju.

star
Oceni
2.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak