Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Naci simboli na izložbi u Novom Sadu

Vreme svastike i razonode

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Zaklani Mizuri by night: Kama pozdrav srbijanskih neonacista iz ruske kolone
Zaklani Mizuri by night: Kama pozdrav srbijanskih neonacista iz ruske kolone
Photo: Jaroslav Pap/Tanjug

Izgleda da su u toku nezvanični Dani svastike na Zapadnom Balkanu. Neka me neko ispravi ako mislim pogrešno. Posle kukastog krsta na fudbalskom terenu u Hrvatskoj, svatsika je sada vaskrsla na izložbi slika u Vojvodini. Po fotografijama koje su deo izložbe "Šetnja kroz Ameriku" postavljene u centru Novog Sada, srbijanski neonacisti urezali su kukaste krstove i lepili svoj propagandni materijal. Sudeći prema skarednim nalepnicama i potpisima na njima, incident je nedelo srbijanske neonacističke bande Srbska Akcija (SA). A o srbijanskom StrumAbteilungu - sve najgore, sa akcentom na činjenicu da su rodoljubivi Putinovi mudoljubi iz Niš posebno perverzan ogranak ove bizarne kvislinške skupine

Neonacistički šljam je najviše oštetio fotografije izložene u Ulici kralja Aleksandra.

Izložba fotografija na kojima su prikazani predeli svih saveznih država Sjedinjenih Američkih Država (SAD) otvorena je 5. juna, u organizaciji Grada Novog Sada i Ambasade SAD. Vizuelnu poslasticu su do sada imali privilegiju da vide građani Beograda, Kraljeva, Novog Pazara, Sombora i Kragujevca, a u Novom Sadu postavljena je do 5. jula.

"Bolje ćutati i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju", bio je precizan jedinac Tomasa i Nensi Linkoln.

Nastrani vandalski čin je delo srbijanske neonacističke bande Srbska Akcija. O ovog grupi nasilnika i uličara bez kućnog vaspitanja dosta se pisalo na portalu E-novine godinama unazad. Da su istražni organi želeli da ih sklone sa ulice i trgova ne bi imali ni najmanji tehnički ili pravni problem, jer na našem sajtu ima toliko dokaznog materijala o krivičnim delima koje su počinili ovi uličari da bi svaki od njih robijao dvocifreno godina. No, izgleda da nekome u državi trebaju takvi kakvi su do daljnjeg. Stoga građanima Srbije ostaje jedino da se nadaju da je to "do daljnjeg" ustvari - uskoro.

Rodoljubivi Putinovi mudoljubi iz Niš su posebno perverzan ogranak ove bizarne kvislinške skupine. Malo-malo pa se pod okriljem noći ruskokolonaši uspentraju na nišku tvrđavu da bi se nabrzaka fotografisali i potom još brže klisnuli u tminu svojih memljivih rupa da bi što pre okačili slike grupnih "junačenja" na svoj sajt i društvene mreže, istovremeno pozivajući na nacionalno i socijalno (naci) otrežnjenje vaskoliki srbalj, koji ih sto i jedan procentno ne zarezuje nit' za njih mari do pišljiva boba.

Sve je moguće osim drvenog šporeta Smederevca: SA sektaši poručuju prahu i pepelu
Photo: srb-akcija.org

U društvu seksualnih manijaka, radoznali voajera, sektaša i jogi letača, narkomana domestic i pijanaca vulgaris, na hladnom kamenu bedema mrkog, u pomrčini, egzibicionisti iz Srbske Akcije proslavili su rođendan svog idola Dimitrija Ljotića (kojem su natakli, do balčaka, seksi niknejm - Učitelj, prim. aut), izdajnika srpskog naroda i zloglasnog sluge nacističkog okupatora tokom Drugog svetskog rata. Oni su se u kvislinškom stroju poredali po pameti, upalili vatru i sa transparenta gebelsovski uskliknuli s ljubavlju hitlerovcu Miti gibaničarsku vradžbinu: Mrtav nisi!

Pošto je već tako, postoji ozbiljna mogućnost, ako je te noći tvrđavu u Nišu slučejno pohodio Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, da se po kratkom postupku zaište da se rehabilituje i Dimitrije, poput Dragoljuba, kojem onomad takođe slični klicaše: živ je Draža, umro nije!

Nekoliko dana potom, nepovratno i neizlečivo navučeni na uvrnute kulise niške trvđave u gluvo doba noći, pod idiotskim motom - borba neprestana, mušćine su pristupili prisajedinjenju sa duhom svetosavskim i neopranim gaćama Nikolaja im idola njihovog, te se srbska goloruka nejač latila desnice ruke i blago udesno denula u borbu protivu crnog mraka i usamljenosti, polupismenim transparentom i najdebilnijom porukom 2015. godine. Pred malobrojnim nezainteresovanim publikumom, satkanim od pasa lutalica, mačaka u teranju, komaraca, gejeva u provodu i prijateljica vrelih niških noći, i trotoara, dakako, reparatur sprejom na čaršavu su ujero ispisali: Niš - srpski grad (na opanak-esperantu srbijanskih rodoljubivih kvislinga: srbski grad). Alal vera, alal vera!

"Nema ništa tako zastrašujuće kao što je neznanje u akciji", rekao bi cenjeni Gete iz Frankfurt na Majni.

Na koncu, izgleda da su u toku nezvanični Dani svastike na Zapadnom Balkanu. Neka me neko ispravi ako mislim pogrešno. Posle kukastog krsta na fudbalskom terenu u Dalmaciji, svastika je, eto, vaskrsla na izložbi slika u Vojvodini. Neka se pripremi sledeća bivša jugoslovenska republika.

Rasistički ispad u Zenici, Bosni i Hercegovini, neću pominjati.

star
Oceni
4.00
Ostali članci iz rubrike Vesti