Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (12)

The Usual Suspect: Petar Luković

Izvršena pljačka e-Novina!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Pod okriljem noći i Prvog osnovnog suda: Akcija protiv e-novina uspešno izvršena
Pod okriljem noći i Prvog osnovnog suda: Akcija protiv e-novina uspešno izvršena
Photo: Stock

Ne znam da li se sećate, ali tamo negde uoči takozvane Srpske nove godine, bakzusnog trinaestog januara, dakle pre tri dana, Luković je napisao tekst “Pljačka e-novina”, povodom upada sudskog Izvršitelja Marka Vukičevića u našu redakciju, a po nalogu neimenovanog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, radi uručenja Zaključka br. I.I. 553/14 koji je, lasno efikasno, napisan istog pravoslavnog dana kada je i donešen na našu adresu. E, pa da vas svečano obavestim, pljačka je izvršena već u petak 16. januara, prinudnom naplatom sa računa naše firme

Nadamo se da će novac potrošiti na lekove: Drčelić Stojan, zdrav, a bolan
Photo: Facebook

Ovim putem obaveštavamo naše čitaoce, zainteresovanu javnost, jebenu Dunju OSCE Mijatović, frendice Dunje Mijatović raspoređene po blogovima i NVO štabovima, razočarane verne prijatelje i sve ostale imbecile koji nas optužuju da smo plaćenici režima, da je sve u redu i po dobrom starom običaju, te da uprkos njihovom rekla-kazala prenemaganju u angažmanu i patnjama po pitanju cenzure, i dalje samo e-novine trpe sudske pritiske sračunate da se ugasi jeretički mediji koji se usuđuje da obe Srbije naziva pravim imenima.

Iako su u Zaključku br. 553/14 koji je, ovlašćen od Republike Srbije, sastavio Izvršitelj Marko Vukičević (legitimacija Ministarstva pravde br. 0010), taksativno navedeni iznosi:

74.800,00 dinara na ime troškova parničnog postupka

  4.890,00 dinara na ime troškova izvršnog postupka

  6.000,00 dinara za troškove advokata Andreja M. Prekajskog

15.120,00 dinara za troškove postupka pred ovim Izvršiteljem,

Dakle, prema zvaničnom dokumentu koji je, za svega 4.890,00 dinara, overilo Sudsko veće (vreće?) Prvog osnovnog suda u Beogradu, ukupan iznos je bio 100.810,00 dinara.

Međutim, u noći između četvrtka i petka, dakle u mrklom mraku srpskog pravosuđa, ruka pravde za Drčelića, oličena u liku PR Izvršitelja iz Beograda, Bulevar Mihajla Pupina 165 i NN osobe ili institucije, precizno označene kao Nema naziv nema adrese, pod šifrom 290 PN999 2015 001968565P Druge transakcije – bezgot, zagrabila je sa tekućeg računa e-novina 130.908,00 dinara, dakle 30.098,00 dinara više nego što je sama odredila.

Oseka pravde i plima nitkovluka: e-Novine, trag u pesku
Photo: Bahri Uka

Nemajući kome da obratimo, jer u Srbiji pravosuđe nije postojalo ni pre advokatskog državnog puča kojim je ukinut jedan od atributa države, ne preostaje nam ništa drugo nego da ovu krađu zabeležimo i učinimo dostupnom javnosti, verujući da će neko reagovati po službenoj dužnosti. Jer, ako to ne učini, ko će sprečiti sve te izvršitelje i njhove saučesnike iz sudskih veća, da ubuduće ne razrezuju koliko im drago,

Ako se pitate otkud uopšte novac na našem računu, reč je o sredstvima koja smo, odlaganjem plaćanja računa za tekuće troškove, čuvali radi plaćanja poreza na dodatu vrednost (PDV) koji dospeva u utorak 20. januara još jedne lopovske godine. Izvesno je, imajući u vidu da novih priliva neće biti tokom ovog meseca, da nećemo biti u mogućnosti da izmirimo poreske obaveze prema skupoj državi, čime se stvara i pravni preduslov da stavimo katanac na bravu. To ili da BeotelNet sve preduhitri i jednostavno prekine redakcijsku konekciju sa Internetom zbog neplaćenih računa.

Pa, u tom smislu, drugovi iz režima, dok smo još na netu, da vam poželimo sreću sa Drčelićem i tom medijskom ekipom, jer trebaće vam mnogo sreće sa tom sortom. I njihovim sudskim izvršiteljima koji dejstvuju u asasinskom ataru od Mihajla Pupina br. 165a, do Gepratove br. 14.

Urednik i autor spornog teksta: Petar Luković i Vladimir Popović
Photo: e-novine
star
Oceni
3.78
Povezani članci
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi