Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (10)

Kijev odgovorio na provokacije srbijanskih ruskokolonaša

Ambasador Srbije na raportu zbog infantilnih poslanika

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Je l' ovaj Kafa mladunče DSS: Rade Bulatović, zaboravio na srbijanski borbeni snop 1389
Je l' ovaj Kafa mladunče DSS: Rade Bulatović, zaboravio na srbijanski borbeni snop 1389
Photo: Stock

Nakon bizarnog skandala i prvenstveno nanošenja štete Srbiji na međunarodnom planu, koji je izazvao ruskokolonaški dvojac Vladimir Đukanović-Branislav Blažić, ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine. Pomenuti neodgovorni i infantilni poslanici Srpske napredne stranke (SNS), naime, učestvovali su kao posmatrači iz Srbije na izborima u okupiranim ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk, koje pod kontrolom drže ruski teroristi uz podršku susedne Ruske Federacije, odnosno režima Vladimira Putina

Kako je saopštilo ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova, sa Bulatovićem se sastala prva zamenica ukrajinskog ministra Natalija Galibarenko, koja mu je prenela stav Ukrajine o učešću posmatrača iz srpskih političkih stranaka na lažnim izborima na istoku Ukrajine 2. novembra, prenosi Beta.

Među posmatračima na izborima u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk 2. novembra bila su i dvojica poslanika vladajuće Srpske napredne stranke.

Voli sve što vole Miša Vacić i Mladen Obradović: Vladimir Đuka Kafa Đukanović (levo)
Photo: Facebook

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ranije je saopštilo da nijedna međunarodna organizacija od ugleda i nijedna demokratska zemlja na svetu ne priznaju pseudo-izbore u ukrajinskim oblastima Lugansk i Donjeck, niti su tamo slali svoje posmatrače.

Dolaskom u regione Donjeck i Lugansk, ovi samozvani posmatrači - predstavnici marginalnih političkih snaga - prekršili su zakon Ukrajine, i zato će snositi pravne posledice, navelo je ukrajinsko Ministarstvo.

star
Oceni
3.93
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak