Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke

Srbija je konstruktivan igrač u regionu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Puno poverenje u politiku srpskih vlasti: Hajnc Vilhelm, nemački ambasador u Beogradu
Puno poverenje u politiku srpskih vlasti: Hajnc Vilhelm, nemački ambasador u Beogradu
Photo: Sava Radovanović/TANJUG

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izjavio je da je zbog pregovora sa Prištinom i sve boljih odnosa sa Hrvatskom, Srbija postala konstruktivan igrač u regionu. Kao primer sve boljih odnosa u regionu Vilhelm je naveo i predstojeću posetu albanskog premijera Edija Rame Srbiji

On je ocenio da Vlada Srbije čini velike napore da poboljša odnose u regionu. Govoreći o odnosima Srbije i regiona Vilhelm je podsetio da će albanski premijer Edi Rama uskoro posetiti Beograd, napomenuvši da je to još jedan dobar primer regionalne saradnje.

"Važno je zbližiti ljude i postići pomirenje u regiji u kojoj je još rana otvoreno. Neke od njih možda još krvare", rekao je Vilhelm na skupu "Saradnja medija u regionu".

Na skupu, na kome je bilo reči o projektu "Okruženje" (prvoj regionalnoj informativnoj emisiji), Vilhelm je istakao da će Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nastaviti da pomaže taj projekat koji se emituje u osam zemalja regiona.

"Želimo da i dalje podržavamo ovu inicijativu i da je ohrabrimo. Važno je dosegnuti do svih ljudi u zemljama regiona u kojima se ova emisija emituje i nadam se da će televizijske stanice pokazati veći interes za ovaj projekat", istakao je nemački ambasador.

star
Oceni
2.71
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak