Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Slučaj “C market”

DSS i Mišković u panici zbog Radulovića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ništa od mirne penzije: Vojislav Koštunica, politički pokrovitelj kriminala
Ništa od mirne penzije: Vojislav Koštunica, politički pokrovitelj kriminala
Photo: Stock

Prema navodima beogradskih medija, teška bolest i nostalgija presudno su uticali na odluku bivšeg direktora “C marketa” Slobodan Radulović da se preda policiji. On je zbog toga odlučio da se vrati u zemlju kako bi poslednje dane života proveo u domovini i pokušao da spere ljagu sa sebe. Zbog Radulovićevog svedočenja DSS i Mišković u panici

Zbog saznanja kojima raspolaže, Radulović će najverovatnije dobiti status svedoka-saradnika u slučaju privatizacije „C marketa“, jedne od najvećih državnih pljački, a očekuje se da srpskim pravosudnim organima pruži dokaze protiv glavnih aktera Miroslava Miškovića i Milana Beka, ali i funkcionera Demokratske stranke Srbije koji su tada bili na vlasti. Anonimni izvor iz istrage je naveo da je Radulović sa sobom doneo i validnu dokumentaciju.

Tužilaštvo je u međuvremenu potvrdilo da je voljno da sasluša Radulovića u vezi s privatizacijom „C marketa“ i odnosima s vlasnikom „Delte“ Miroslavom Miškovićem. Radulović je pre dve godine u pismu srbijanskim medijima naveo da na sudu želi da dokaže da iza političke optužnice protiv njega stoji upravo Miroslav Mišković.

“Nisam se vraćao u Srbiju jer je pravosuđe bilo pod kontrolom Miškovića, bivše ministarke pravde Snežane Malović i bivšeg predsednika Borisa Tadića. Nisam mogao da računam na fer suđenje. Mišković je u to vreme bio najmoćniji čovek u zemlji. Nisam imao nikakvu šansu da u takvoj Srbiji dokažem istinu, a i plašio sam se za život. Da sam ostao u Beogradu, s obzirom na moć koju je imao Mišković, pitao bih se da li bih završio kao Mika Brašnjović, koji je u oproštajnom pismu za smrt optužio Miškovića”, rekao je nedavno Radulović u telefonskom razgovoru za Pink televiziju.

Uskoro ponovo na pravom mestu: Miroslav Mišković, tranzicioni pljačkaš
Photomontage: Azazel

“Istina o 'C marketu' je ono što pogađa interese Miškovića i dokazuje ogromnu spregu koju je napravio s političarima da bi došao do 'C marketa'. Mišković zna šta ja sve znam, a to što ja znam je njegov najveći problem. Nikad se ne bi mogao napraviti monopol u trgovini da Mišković na nezakonit i koruptivan način, uz pomoć države, nije preuzeo C market”, rekao je tada Radulović.

Privatizacija „C marketa“ jedna je od 24 sporne sa spiska Saveta za borbu protiv korupcije, a na koje je ukazala i Evropska komisija. Sama prodaja po mnogo čemu nije bila obična, između ostalog i zbog činjenice da se u nju umešao tadašnji premijer Vojislav Koštunica.

DSS se češe unapred

Iako su informacije o Radulovićevom svedočenju još uvek samo u domenu medijskih spekulacija, saopštenjem se oglasila Demokratska stranka Srbije unapred odbacujući kao neistinito sve što bi on tom prilikom mogao reći. Vlasnici Koštuničine kristalne kugle objavili su da Radulović “ima pravo da se brani lažući”.

“Uzeo je sebi pravo i da pobegne iz zemlje i da se krije, trošeći teško stečeni novac, pa da se posle osam godina preda, po dogovoru čiji će se karakter ubrzo otkriti. Ima pravo i da bude ljut zbog toga što mu je ostalo samo pravo da laže, a sudskom presudom 'oduzeto pravo' da krade. Radulovićev advokat Kljajević takođe ima pravo da iznosi neistine, čineći sve za dobrobit svog klijenta. Veoma je dobro što će takav Slobodan Radulović imati priliku da svoje laži koje se odnose na DSS ponovi i pokuša da dokaže pred institucijama. Time će biti stavljena tačka na makar jednu kriminalnu aferu u Srbiji i na sve pokušaje kriminalizacije DSS”, saopštili su ostaci Koštuničine sekte namenski previđajući da je presuda na koju se poziva ta grupacija još uvek nepravosnažna i doneta u vreme vladavine Miškovićevih i Bekovih službenika među kojime je bilo i visokih funkcionera DSS.

Ta vanparlamentarna politička organizacija takođe je “previdela” sitnicu da je i sama neupitno utvrđena činjnica da je Koštunica lično učestvovao u potpisivanju memoranduma o prodaji “C marketa” dovoljna za krivično procesuiranje nedavno penzionisanog bivšeg premijera Srbije.

star
Oceni
4.84
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak