Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (9)

Ivica Dačić, premijer Srbije

Đinđić je dao život za svoju zemlju

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: kurir-info.rs

Zoran Đinđić je za svoju zemlju dao život i od toga veća žrtva ne postoji, rekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić povodom 11 godina od ubistva premijera Đinđića. Politička pozadina ubistva Đinđića nije otkrivena tokom dugogodišnje vladavine Demokratske stranke čiji je Đinđić bio lider

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji.

On je rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život.

"Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji", rekao je Dačić.

Premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen je ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije (DOS). Vlada na čijem je čelu bio izabrana je 25. januara 2001. godine.

Za organizovanje ubistva Đinđića na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića nije otkrivena tokom dugogodišnje vladavine Demokratske stranke čiji je Đinđić bio lider.

star
Oceni
3.95
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak