Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (91)

Svi u Feketić: Broj dece za spasavanje je ograničen

Kampanja u smetovima

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Prvi sneg i Prvi potpredsednik:  Dolaze dani ledenih kiša, nečije lice gubi se u magli
Prvi sneg i Prvi potpredsednik: Dolaze dani ledenih kiša, nečije lice gubi se u magli
Screenshot: e-novine

Pod pritiskom partijskog članstva koje bi da naplati teške godine opozicione nemaštine, Srpska napredna stranka je odredila datum za održavanje Vanrednih parlamentarnih izbora. Taj istorijski trenutak, osim što je usmerio SNS na korupcionaške staze Demokratske stranke, označio je i početak izborne kampanje koja će, sudeći po njenom burnom početku, dugo ostati u pamćenju ovdašnje biračke telesine

Evo, spasavam: Aleksandar Vučić, Superman
Screenshot: e-novine

Vanredni parlamentarni izbori zakazani za 16. mart ostavili su strankama, grupama građana i ostalim zainteresovanim pojedincima, svega mesec i po dana za kampanju, na osnovu čega su takmaci za najviša i najlukrativnija postolja razumeli da, ovoga puta, neće biti dovoljno boriti se bilbordima u Knez Mihailovoj, plakatima na svim ravnim površinama, u TV duelima, TV spotovima rascepkanim na dragocene marketinške sekunde... Biće, naime, potrebno da ličnim primerom, van udbonih kancelarija, takoreći na travnatom terenu, pokažu da su jaki na delu, a ne samo za štelu.

Prvi je to razumeo prvi potpredsednik Vlade u ostavci Aleksandar Vučić, u slobodno vreme i predsednik SNS, čovek koji je prvi došao do meteo izveštaja iz Feketića, te u dramatičnom nedostatku ljudstva, lično, helikopterom krenuo na mesto elementarne nepogode, da svojim rukama spasava što se spasti može.

Razume se, tradicionalno snishodljiva RTV Srbije koja već mesecima prati prvog potpredsednika u ostavci, našla se na zavejanom mestu da zabeleži kako Vučić, goloruk i gologlav, spasava dete tako što ga od vozila odnosi do letelice udaljene stotinak metara od puta. Epohalna situacija. Od onih kada se prost i neuk čovek zapita – a tko vodi visoku politiku ako je najmoćniji čovek u Srbiji zauzet poslovima koje bi trebalo da obavljaju službe za spasavanje, eventualno mnogoljudna policija ili Vojska Srbije koja ionako besmisleno bitiše na teret budžeta?

Gledajući Aleksandra Vučića kao kakvog Kenta Klarka koji nije stigao ni da se presvuče u telefonskoj govornici na putu Feketić – Bačka Topola, običnim smrtnicima je svakako bilo jasno da se potpredsednik sam dovezao helikopterom, da će promrzlima on pružiti prvu pomoć, skuhati neki topli napitak još u heliću, te bezbedno spustiti letelicu na krov VMA, gde će, why not, obaviti i neku operacijicu, kad je već tu, što da dangubi u predizbornom ludilu?

Evo, trčim livadom: Kent Klark nije stigao ni da se presvuče u odelo sjuper heroja
Screenshot: e-novine

Normalno, kako to biva u nenormalnoj zemlji i poremećenom društvu, oni isti mediji koji trućaju o puzajućoj diktaturi, vlasti jednog čoveka, kultu ličnosti u povoju, brže-bolje su se dali u opisivanje i veličanje ove Bitke za ranjenike na drumu, u kojoj Vučić izigrava nosioce Partizanske spomenice, Batu Živojinovića i Ljubišu Samardžića, zajedno.

Vučić učestvuje u evakuaciji zavejanih”, mudro se pozicionira Kriger Dmitrović iz izbornog štaba Večernjih novosti.

Vučić spasavao decu iz smetova”, uključuje se i Kurir u trku za mesto u potpredsednikovom srcu.

I Vučić spasavao decu iz smetova!”, javlja čak i Alo!, doskora vojno krilo DS spin doktora.

Vučić pohitao da pomogne zavejanima”, ne želi ni Press online da ispadne iz igre.

Posle dramatičnih snimaka koje su mediji objavili, svi Srbi koji drže do sebe uputili su se u pravcu Feketića koji su netom pronašli na Google-u. Javljeno je odmah da i SPS ima svog predstavnika u smetovima, Aleksandra Antića, tehničkog ministra Vlade u ostavci, čoveka koji je uglavnom zadužen za klimanje glavom i da prenosi Dačiću sve što čuje kod Vučićevih.

Evo, pokušavam da pobegnem od Antića: Koalicioni špijun se smrzava na zadatku
Photo: Tanjug

Ne lezi vraže, kad je video o čemu se radi, put Feketića (Reketića?) krenuo je i Novak Đoković, drugi teniser na ATP listi gorskih spasilaca u vojvođanskoj ravnici. Još se ne zna da li je tamo pošao u svojstvu predstavnika Demokratske stranke koju je njegova familija doskora javno podržavala ili se u mećavu zaputio kao novopečeni simpatizer SNS koja će znati da uzvrati uslugu kada se bude rešavao spor oko nezakonitog porodičnog ulaska u opštinski posed na Dorćolu.

Ni Reuters ni Asociated Press nisu još potvrdili, ali ekipa e-novina na terenu doznaje da će se u pravcu zavejane Vojvodine, specijalnim vozilima SAJ-a i BIA-e uputiti i Nemanja Kusturica, u pratnji eskperta za otkopavanje žrtava, izvežbanog Matije Bećkovića. Preduzetnici koji su od spasavanja Srba napravili unosan biznis, doneće sa sobom i Olju Bećković koja je dresirana za pronalaženje utisaka u dubokom snegu. Nezvanično saznajemo da će u osvajanje Feketića krenuti i iskusni penjač Čadomir Jovanović, i to u pratnji šerpasa Andrića i Đurića koji nose, po burence ruma, svaki.

Obaveštavamo sve zainteresovane izborne spasioce da, ukoliko ne žele da ispadnu neljudi, krenu u susret dramatičnim događajima jer je broj dece za spasavanje – ograničen.

Evo, stižem i ja, Chadda: Broj dece za spasavanje je ograničen kao i on
Photo: blic.rs

 

star
Oceni
4.11
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi