Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (11)

Pretnja Drvoseka, šefa političko mafijaške DS organizacije

Ućutkati Stanka Subotića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Rizikovao svoj život u borbi sa kriminalom: Dragan Drvosek Đilas, poštenjačina
Rizikovao svoj život u borbi sa kriminalom: Dragan Drvosek Đilas, poštenjačina
Photo: Tanjug

Duboko uznemiren zbog sve izvesnijeg časa kada će pred pravosudnim organima morati da položi račune o načinima na koje je zloupotrebom svoje političke moći u poslednjih osam godina stekao stotine miliona evra, Dragan Drvosek Đilas je zatražio da se medijima zabrani da prenose izjave Stanka Subotića! Svoj nebulozni zahtev dokazani fašista je obrazložio navodnim vređanjem ubijenog premijera Đinđića i njegove porodice. Za razliku od, za Đinđićevo nasleđe uvek “zabrinutog” Đitlera, navodno uvređena udovica ubijenog premijera Ružica Đinđić za sada mudro ćuti o Subotićevim navodima, svesna da on za svaku svoju reč poseduje kredibilne materijalne dokaze

Zabraniti Subotiću da i dalje priča: Drvosek, demokrata
Photo: Tanjug

Nakon što je pre nekoliko dana Stanka Subotića stavio u isti koš sa ekstremistima i huliganima koji slobodno šetaju ulicama srbijanskih gradova, aktuelni šef političko mafijaške organizacije, u široj javnosti poznate pod imenom Demokratska stranka, oglasio se pisanim saopštenjem iz kojeg implicite provejava poziv da se Subotić po kratkom postupku ućutka.

“Sramno je da se čoveku koji je sedam godina bio na Interpolovoj poternici, krijući se od pravosudnih organa Srbije, dozvoljava da u javnosti blati porodicu ubijenog premijera Zorana Đinđića”, saopštio je Drvosek prećutkujući notornu istinu da se Subotić ni jednog jedinog trenutka nije skrivao već je kao slobodan građanin živeo na, organima Srbije dobro poznatoj, adresi u Ženevi. Subotić je istovremeno, što je žutom Gebelsu itekako dobro poznato, sve vreme “skrivanja” slobodno putovao po svim evropskim zemljama koje su redom odbijale da postupaju po nezakonitoj i falsifikovanoj poternici iz Srbije iza koje su stajali tadašnji Đilasovi šefovi – Boris Tadić i Miodrag Miki Rakić.

Stanko Subotić, kome je 2011. godine odbijeno ponuđeno jemstvo u iznosu od pet miliona evra, nakon sedam godina bekstva se vratio u Srbiju uz deset puta niže jemstvo, i upušta se u obračun sa političkim protivnicima onih koji su mu to i omogućili”, nastavio je u svom gebelsovskom maniru Drvosek nesvesno otkrivajući stvarne razloge zbog čega je 2011. godine odbijeno najveće ponuđeno jemstvo u istoriji srbijanskog pravosuđa istovremeno potvrđujući postojanje političke pozadine procesa protiv Subotića.

Duet milionera: Dragan i Ružica, DS članovi kojima novac nije bitan
Photo: Demokratska stranka

Nedopustiva je atmosfera u kojoj je Stanko Subotić medijska zvezda, aktivan učesnik u političkom životu i čovek koji smatra da ima moralno i svako drugo pravo da optužuje ubijenog premijera ove zemlje, njegovu porodicu, Demokratsku stranku, kao i ljude koji su rizikovali svoj život da bi se borili protiv organizovanog kriminala”, napisao je Đilas ne navodeći gde je to i kada Stanko Subotić optužio ubijenog premijera Đinđića i njegovu porodicu. Što se tiče kriminalnih aktivnosti Demokratske stranke i udovice bivšeg premijera, Subotić je imao moralnu i zakonsku obavezu da pred javnošću i pravosudnim organima kaže istinu o svemu što se događalo, a u čemu su učestvovali Boris Tadić, Miodrag Miki Rakić, Snežana Malović, Slobodan Homen i ostali dokazani borci koji su rizikovali svoje živote u borbi protiv organizovanog kriminala. To što je u vreme njihove vladavine uz očiglednu političku zaštitu organizovani kriminal u Srbiji doživeo procvat i što su nove vlasti u tužilaštvu zatekle samo tri tek pokrenute istrage, govori dovoljno koliko su Đilasovi partijski drugovi zaista bili posvećeni toj borbi, ali i o tome koliko su njihovi životi zaista bili ugroženi.

Samo da nas ne provale oko Ružice Đinđić: Đilas šapuće Duliću o e-novinama
Photo: BETA

Nedopustivo je da mediji prenose ovakve izjave Subotića koji bi, da ima dokaze, do sada odštetu tražio pred sudom. Iako su sve optužbe Subotića demantovane on nastavlja sa objavljivanjem neistina koje daje isključivo u političke svrhe, verujući da će ga dokazivanje vernosti vladajućem režimu i potpuno osloboditi utvrđivanja odgovornosti za krivično delo za koje je optužen”, zaključio je Drvosek ne precizirajući gde su to Subotićeve tvrdnje demantovane i još jednom nesvesno otkrivajući da je proces protiv Subotića od samog početka bio politički inspirisan.

Screenshot: Informer

RUŽICA MUDRO ĆUTI, PRETI JOJ PRIJAVA ZA UTAJU POREZA

I dok Drvosek roni krokodilske suze nad “progonom” porodice ubijenog premijera, a Ružica Đinđić mudro ćuti, u reakciji na intervju koji je Stanko Subotić dao e-novinama, deo beogradskih medija prenosi informacije o krivičnim prijavama koje će Stanko Subotić podneti protiv ljudi iz vrha bivše vlasti koji su ga opljačkali. Beogradski dnevni list Informer je preneo vest da će Subotić tužilaštvu podneti i dokaze da je Ružici Đinđić isplatio 1,1 milion evra u kešu.

“Ako bi Cane dokazao svoje optužbe, Đinđićeva udovica bi, kažu stručnjaci, mogla da odgovara za utaju poreza i pranje para! U problemu je i bivši predsednik Boris Tadić koji bi mogao da bude optužen za zloupotrebu službenog položaja”, navodi taj list.

Siniša Simić, bivši republički tužilac, rekao je tim povodom da bi Subotić mogao da dokaže više krivičnih dela. “Ako uslede krivične prijave, osnovno moguće krivično delo može biti primanje i davanje mita. To je, međutim, prilično teško dokazati tako da se advokati odlučuju uglavnom da priču prošire i na zloupotrebu službenog položaja. Za ovo može Subotić da optuži Tadića i Miodraga Rakića ako dokaže da su mu svojim uticajem naneli štetu. Maksimalna zaprećena kazna za to je 12 godina”, kazao je Simić.

Nedopustivo, omiljena reč: Drvosek, šef kriminalnog klana pod imenom DS
Photo: Tanjug

On je istakao da ovo delo ne može da se dovede u vezu sa Đinđićevom udovicom. “Međutim, ako Subotić dokaže da mu je ona uzela novac, preti joj optužba i kazna za utaju poreza. Svako mora državi da plati porez za novac koji dobije. Kazne su ovde novčane, a za najteži oblik ovog krivičnog dela može se izreći i do deset godina zatovra”, rekao je Simić, dodavši da Subotić ne bi odgovarao za davanje mita, pošto ovo delo zastareva za pet godina.

Advokat Radoslav Tadić, zastupnik Subotića potvrdio je da postoje ugovori, priznanice i slična dokumenta koja dokazuju tvrdnje njegovog klijenta. “Subotić još nije odlučio da li će pokrenuti krivične prijave ili na neki drugi način potraživati novac koji je dao. On je zasad samo rekao ono što se zapravo desilo”, precizirao je Tadić.

star
Oceni
4.60
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi