Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (10)

Panika u DS redovima nakon svedočenja Stanka Subotića

Gde je Snežana Malović kad nam najviše treba?

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ja još uvek držim čas iz Nacionalne bezbednosti: Miodrag Miki Rakić, junak songa Slađane Milošević pod erotskim naslovom Miki, Miki, najdebljii
Ja još uvek držim čas iz Nacionalne bezbednosti: Miodrag Miki Rakić, junak songa Slađane Milošević pod erotskim naslovom Miki, Miki, najdebljii
Photo: TANJUG

Sasvim očekivano, svedočenje Stanka Subotića na Specijalnom sudu izazvalo je lude reakcije bivše vlasti na čelu sa bivšim predsednikom i njegovim savetnikom za Nacionalnu bezbednost. Uz pomoć prijateljskih DS 92 i DS Blic medija, Boris Tadić i Miodrag Rakić potvrdili su svoj status ekoloških poštenjačina; ništa nisu krivi, ništa ne znaju, nemaju veze, ne poznaju Snežanu Malović, ne znaju tko je Homen Slobodan, prvi put čuju za Stanka Subotića, potpuno su nevini, zašto su najbolji ds-ljudi uvek prvi na nišanu e-novina?

Tuga na Snežanu: Subotić se vratio, sve otišlo u q krasni
Photo: Stock

Ono o čemu su e-novine iscrpno pisale u protekle tri i po godine: da su Boris Tadić i Miodrag Miki Rakić bili organizatori kampanje protiv Stanka Subotića, da su kao vođe političke mafije manipulisali sudstvom sa ciljem da protivpravno oduzmu imovinu Subotiću tako što će ga progonom pretvoriti u kriminalca na listi Interpola, kao i da je Ružica Đinđić uz pristanak Borisa Tadića primila od Subotića milion evra u kešu – potvrdilo se već prvog dana na procesu u Specijalnom sudu. Svedočenje Stanka Subotića koje su preneli gotovo svi mediji (a, ne kao nekad - samo e-novine) izazvalo je paniku u Demokratskoj stranci; gotovo istovremeno, pojavila su se tri žuto-plava priopćenja; jedno je pisala Partija, drugo Miodrag Rakić, treće Boris Tadić. Ne pamti se kad je letargična i ohola DS tako promptno reagovala na nečije izjave; u potpunom rasulu, nekadašnji Gospodari Srbije, poremećeno uvereni da su još na vlasti i da im se veruje kad otvoreno lažu – pokušali su ono što su radili godinama: da spinovanjem i nesuvislim optužbama dodatno optuže Stanka Suborića, čijeg su se svedočenja uvek najviše bojali. Zato su, podsećamo, upravo Boris Tadić, Miki Rakić i Snežana Malović s prezirom odbili Subotićevu ponudu da uz kauciju od pet miliona evra dođe na suđenje u Srbiju; zato su iz sve snage pokušavali da braću Šarić uguraju uz Subotića; zato se brane i rukama i nogama, insistirajući na tzv. poštenju, što u rečniku Demokratske stranke predstavlja slobodni lov na tuđe pare i imovinu. O tome, najbolje, govore sledeća priopćenja, koja objavljujemo u celini, necenzurisana, pouzdano glupa, ali dovoljno slikovita da lopurde vidite u pravom svetlu.     

+++

DEMOKRATSKA STRANKA JE OVLAŠĆENA DA OBJAVI SLEDEĆU BUDALAŠTINU:

Demokratska stranka saopštava da su sramne optužbe koje je na njen račun i na račun funkcionera DS izneo Stanko Subotić Cane apsolutno neistinite.

Stanko Subotić Cane, kome je nakon sedam godina bekstva, odobreno jemstvo u iznosu 10 puta manjem nego što je ranije traženo, danas svoju odbranu koristi za napade na političke protivnike onih koji su mu tako nešto omogućili.

Ne spominjući svoje veze sa predstavnicima današnje vlasti, ohrabren činjenicom da je u toku postupak koji se vodi na način kako je on želeo, Subotić beskrupulozno optužuje Demokratsku stranku i njene funkcionere.

+++

Zaklinjem se u tri prsta: Boris Tadić, ne znam tko je taj Subotić, tate mi Ljube 
Photo: BETA

PISANA IZJAVA POČASNOG PREDSEDNIKA DS BORISA TADIĆA: MAC-MAC ISTINA

OVO ME JE NOVČANO POGODILO, ALI NE TOLIKO KAO MIKIJA RAKIĆA: U sklopu izveštavanja o pojavljivanju Stanka Subotića pred sudom, najveći akcenat je stavljen na činjenicu da je on izjavio da je na njega vršen politički pritisak i da je proces protiv njega montiran.

NISAM NIŠTA MONTIRAO, SAMO SAM PRISTOJNO NAREĐIVAO SNEŽANI MALOVIĆ: U tom kontekstu Subotić pominje i mene. U toku svoja dva predsednička mandata nikada se nisam bavio montiranjem sudskih procesa, a to se svakako odnosi i na proces protiv Stanka Subotića.

KAKVE JA VEZE IMAM S MORALOM: On pred sudom i danas, kao i u više navrata ranije govori o finansijskim projektima, vezama i obavezama koje je imao sa pokojnim premijerom i njegovom porodicom. Pored toga što smatram apsolutno nemoralnim pozivati se u tom kontekstu danas na Zorana Đinđića, ja u svakom slučaju sa time nemam apsolutno nikakve veze.

Deco, taj Subotić hoće da vam uzme detinjstvo: Tadićevo upozorenje
Photo: blic.rs

TATA LJUBA MI JE SAVETOVAO DA NIŠTA NE PRIZNAM: Spreman sam da transparentno argumentujem svoju izjavu, a to ću svakako i detaljno uraditi i pred javnošću i pred sudom ukoliko budem pozvan da svedočim. Ovom prilikom bih pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mesto predsednika Demokratske stranke. U skladu sa tim nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem.

MOŽDA SAM MALO VIŠE VOLEO MIŠKOVIĆA I BEKA, ALI SE LJUBAV NE MOŽE KONTROLISATI, EMOCIJE SU DEMOKRATSKI PROCES: Stanko Subotić je u vreme mog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom i niti je finasirao stranku u vreme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu. Očigledno je da on to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu.

ZDRAV RAZUM JE MOJE SREDNJE IME: Tom logikom bi značilo da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom.

+++

Ja ću se vratiti: Poruka Mikija Rakića e-novinama
Photo: Stock

PISANA IZJAVA MIODRAGA RAKIĆA ZVANOG MIKI: BORISA MI, SAMO SMO HTELI DA SUBOTIĆU UZMEMO SVE PARE, ZAR JE TO NEKO ZLO?

LAŽEM OTVORENO, ALI I ZATVORENO: Stanka Subotića Caneta nikada nisam video, za razliku od velikog broja političara u Srbiji.

LAŽEM, ALI PREDLAŽEM: Ne želim da komentarišem odluke suda o prihvatanju desetostruko manjeg jemstva nego što je bilo ranije ponuđeno, ali smatram da je prisustvo Stanka Subotića u zemlji odlična prilika za istražne organe da utvrde finansijsku povezanost Darka Šarića i kompanija pod njegovom kontrolom, i Stanka Subotića.

LAŽEM I UŽIVAM: Takođe, smatram da je pravi motiv skrivanja od naših istražnih organa prethodnih nekoliko godina upravo Subotićeva želja da se pomenuta činjenica sakrije.

* Tekstovi urnebesnih saopštenja preuzeti u žuto-plavom kompletu sa sajta Demokratske stranke, u celini i celosti imbecilnosti

star
Oceni
4.27
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi