Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Pravoslavlje&Fašizam

Naoružana deca vežbaju u crkvi

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
U crkvenom podrumu: Kosovski front jugend podno stega Naši
U crkvenom podrumu: Kosovski front jugend podno stega Naši
Photo: kosovo-front.ru

Pripadnici falange Naši iz sastava srbijanskih borbenih snopova koji su gostovali kod svoje ideološke braće u Moskvi - izvesnog udruženja Kosovski front, pohvalili su se najzanimljivijim momentima sa turneje ilustrujući ih video snimkom iz takozvanog pravoslavno vojno-sportskog kluba za mlade smeštenog u podrumu jedne crkve, u kojem njihove ruske kolege obučavaju naoružanu decu vojnim veštinama i indoktriniraju idejama fašizma. Za vodiča fašističke ekspedicije kroz rusku nedođiju, pritom pazeći na neophodni nivo brdsko-pešadijskog iskustvo, Naši su izabrali vođu podavalske čete Igora Marinkovića Rumenka

Korišćenje dece za promovisanje nasilja: Kosovski front, reklama na sajtu
Photo: nasisrbija.org

Na video snimku su deca iz takozvanog pravoslavno vojno-sportskog kluba za mlade, koji deluje uz blagoslov i pod nadzorom igumana Sergeja Ribkova, poznatog po tome što je svojevremeno počastvovan od ruskih LGBT organizacija plaketom za dostignuće "najhomofob godine" u vasceloj Rusiji, a koji im je čak im ustupio prostorije u podrumu hrama Svih Moskovskih Svetaca u glavnom gradu Rusije, gde naoružani maloletnici uvežbavaju vojne akcije.

Snimak skorijeg datuma nastao je tokom posete šturmera falange Naši svojim ruskim istomišljenicima - izvesnom udruženju Kosovski front, a sve radi, kako navode srbijanski ekstremi, jačeg povezivanja i saradnje srpskih i ruskih organizacija, te razmene iskustava u radu, obuke i usavršavanja. Za vodiča fašističke ekspedicije kroz rusku nedođiju, pritom pazeći na neophodni nivo brdsko-pešadijskog iskustva, Naši su izabrali vođu podavalske čete Igora Marinkovića Rumenka.

Kupali se goli, bilo je svega: Fašistička gologuzija (Igor Marinković Rumenko, tranžira pogledom)
Photo: nasisrbija.org

U Centru ruskog rukopašnogo boja, kako slovi pun naziv ovog pravoslavno-militarističkog matinea, mladi uče borilačke veštine, preživljavanje u prirodi, marširanje, strategija, gađanje, bacanje noževa, topografiju, a jednom nedeljno imaju i razgovor sa sveštenikom. Međutim, zaprepašćujuća je izjava organizatora vojnih vežbi da kao polaznike primaju i decu od samo četiri godine starosti.

Posle golog druženja - puška: Vođa podavalskih fašista, studiozno uči
Photo: nasisrbija.org

Organizacija Kosovski front nastala je 2008. godine, nakon proglašenja nezavisnosti Kosova. Prvi i osovni cilj Kosovskog fronta po osnivanju, prema tvrdnjama utemeljivača, bio je direktno učešće u "oslobađanju Kosova i Metohije". Međutim, kako to već biva sa sličnim "junacima", "patriotima" i ostalim "oslobodiocima", sve se završilo - online.

Vođa KF je izvesni Aleksandar Kravčenko, koji po blagoslovu popa Ribnikova upravlja Klubom i naoružanom decom. Kravčenko je svojevremeno bio član nekakve Kozačke organizacije, a kao pripadnik iste, kako se navodi na sajtu fašističke falange Naši, ratovao je u Bosni i Hercegovini - u okolini Višegrada, ali i na teritoriji Sarajeva gde je, tvrde srbijanski fašisti, bio pod komandom ozloglašenog četničkog vojvode Slavka Aleksića. No, da je ovde reč o ozbiljnoj patoligiji ukazuje i podatak da je pod svodovima crkve ustanovljen i izvesni "muzej dobrovoljaca", u kojem se između ostalog nalaze i eksponati poput ručnog sata pomenutog koljača Aleksića, odnosno, kako se navodi na sajtu KF - "prsluk ubijenog teroriste na Kosovu".

Ruski front je ideološki vrlo blizak srbijanskoj ekstremističkoj organizaciji Naši, pa se stoga, očito je, vrlo dobro razumeju i sarađuju. Svakako, RF sarađuje i sa ostalim ruskokolonašima iz Srbije, među kojima je i udruženje "Patriotski front" (sa KF organizovali vojni kamp za decu u Srbiji, prim. aut). Međutim, ruski fašisti se ne libe konekcija i sa najopskurnijim ideološkim instalacijama poput Novog srpskog programa, internet stecišta srbijanskih neonacista čiji je osnivač Goran Davidović Firer iz zabranjenog Nacionalnog stroja.

Udruženje RF, međutim, nije jedina logistička podrška tog profila kvinsliškim elementima u Srbiji. Po tom pitanju, između ostalih se ističu organizacije "Stjag", "Ruski Obraz" i "Narodni sabor" i sajtovi: srpska.ru, ruskarec.ru, srb.fondsk.ru, kosovofront.ru...

O ovakvim i sličnim relacijama kvinsliškog karaktera, iako su brojne i transparentne u ovdašnjoj javnosti malo se govori, još manje piše. Državi, očito je, delovanje po ovakvim osnovama - ne smeta, bar ne u onoj meri koja bi povlačila i adekvatnu reakciju nadležnih organa. Političke partije, i vladajuće i opozicione, kao i predstavnici istih, listom ne nalaze za shodno da se s tim u vezi u okviru svog angažovanja oglašavaju i bave onim momentima koji su u suštini komplikovaniji i opasniji po ustavni poredak i bezbednost države i građana od demagoškog akcentovanja banalnosti i zadržavanja u tom populističkom okviru. Ostali činioci u društvu, poput nevladinih organizacija ili medija, na ovaj problem takođe reaguju hronično sebično, pro domo, po principu - "koliko para, toliko muzike", odnosno, nezainteresovani su sve dok se eventualno i sami ne nađu ugroženi, kao što se to sticajem sumnjivih okolnosti događa upravo ovih dana.

star
Oceni
4.28
Ostali članci iz rubrike Tema