Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (51)

Nastavak afere

Boris Tadić naložio prisluškivanje

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ko sluša, uvek čuje: Boris Tadić, ljubitelj moderne tehnike
Ko sluša, uvek čuje: Boris Tadić, ljubitelj moderne tehnike
Photo: BETA

Pod istragom najbliži saradnici bivšeg predsednika, ali i visoki policijski oficiri, među kojima i načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Svetislav Bata Đurović

Završio karijeru: Milorad Veljović, direktor policije
Photo: BETA/VLADIMIR MILOVANOVIĆ

Predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića pratili su i prisluškivali najbliži saradnici bivšeg predsednika Srbije i DS Borisa Tadića, objavio je u četvrtak beogradski dnevnik Informer. Reč je o, kako najavljuje ovaj tabloid blizak obaveštajnim krugovima i potpredsedniku Vučiću, “zločinačkom udruživanju”, a Vučić će, najavljuje se, do kraja nedelje otkriti šifrovane nazive akcija u kojima se obavljalo prisluškivanje, kao i transkripte koje ukazuju na detalje ove afere.

Pozivajući se na odlično obavešteni izvor, Informer objavljuje da su pod istragom Tadićevi najbliži saradnici, ali i visoki policijski oficiri, među kojima i načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Svetislav Bata Đurović.

Organizovanje prisluškivanja ovaj list pripisuje “moćnim ljudima iz bivše vlasti”, a operativno izvođenje policijskim oficirima koji su i dalje pod kontrolom “tadićevaca”. Cilj “zločinačkog udruženja”je, konstatuje list, da “sačuva prljave milione”. Tadićevi saradnici i policajci su “najpre hteli samo da saznaju šta zaista planiraju Toma i Vučić”, ali su postali radikalniji kada su se uverili da će istrage o korupciji ići do kraja, rekao je “Informeru” visoki državni funkcioner.

Nasuprot ovim tvrdnjama, ostali mediji saopštavaju da nijedan policijski funkcioner do srede nije saslušavan. Blic tvrdi da će epilog afere prisluškivanja biti smenjivanje celog policijskog vrha, uključujući direktora policije Milorada Veljovića, kao i načelnike mnogih uprava.

Vučić je u sredu izjavio da će zbog afere doći do personalnih promena, ne precizirajući gde i na kojim nivoima. Na konkursu za izbor direktora policije koji je raspisan ovih dana najozbiljniji kandidati su bili dosadašnji direktor Milorad Veljović i Milan Dimitrijević, šef Uprave za međunarodnu operativnu saradnju. Prema pisanju Blica, Dačić i Vučić su se dogovorili o tome da Veljović ne bude ponovo izabran. Izvor ovog dnevnika tvrdi da evidencija o prisluškivanju telefona i uvida u listinge razgovora nije vođena po pravilima službe.

star
Oceni
3.91
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi