Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (43)

Luković piše čitaocima

PayPal, konačno

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Po ko zna koji put, jer nemamo nikom drugom da se obratimo, obraćamo se vama. Novac koji budemo primili preko Pay-Pala nije prevelik, ali za nas je to način da preživimo, da udahnemo svež vazduh, da se malo priberemo, i da uz prihod od oglasa i pomoć od nekolicine prijatelja – nastavimo da postojimo i radimo. Ako mislite da nam vredi pomoći – vi ste na potezu!

Borba za preživljavanje e-novina ušla je u fazu beskompromisne borbe s mnogobrojnim dramama. Nakon što je Plimus zamrzao i zarobio novac naših darodavaca, prekinuvši saradnju s e-novinama na prilično zlokoban način, usledila je još jedna loša vest. Već odobrena donacija fondacije NED (National Edowment for Democracy), odložena je na neodređeno vreme. Ukratko, već loša finansijska situacija, pojačana impresivnim političkim pritiscima vladajućeg režima koji ne gubi vreme da nas saplete gde god stigne – dobija obrise osmišljene i lepo izvedene kampanje u kojoj rado gostuju naši mnogobrojni neprijatelji, čekajući dan kad e-novine više neće postojati.

Ali, kako ni mi nismo sedeli skrštenih ruku, jer ipak imamo prijatelje po svetu, prvo smo poveli akciju da nam Plimus odmrzne ono što je zamrzao od donacija naših čitalaca; čim saznamo ishod, obavestićemo vas detaljno o ovom bizarnom problemu koji nemaju drugi, patriotsko-fašistički sajtovi, redovni korisnici Plimusa, koji i dalje koriste formu donacija, upravo ono što je nama zabranjeno.

Takođe, a to jeste najvažnija vest, prijatelji iz Hrvatske uspeli su da u toj prijateljskoj zemlji otvore PayPal nalog preko kojeg, internetom, možete uplaćivati vašu novčanu podršku; znamo da je kriza i da se nema para; znamo da je mnogo toga otišlo u qrac; znamo da e-novine možda nisu najvažnija stvar na svetu, ali za zaposlene i okupljene u redakciji – to je pitanje opstanka. Naročito u času kad je naš projekat EU odbila pod vrlo sumnjivim okolnostima (očekujte priču), a ovih dana NED stornirao svoj grant na neoređeno vreme.  

Zato, po ko zna koji put, jer nemamo nikom drugom da se obratimo, obraćamo se vama. Novac koji budemo primili preko PayPala nije prevelik, ali za nas je to način da preživimo, da udahnemo svež vazduh, da se malo priberemo, i da uz prihod od oglasa i pomoć od nekolicine prijatelja – nastavimo da postojimo i radimo.  Ako mislite da nam vredi pomoći – vi ste na potezu! Unapred: hvala!  

+++

PAYPAL

10 EUR
20 EUR
50 EUR
100 EUR

+++

TEKUĆI RAČUN (uplate iz Srbije)

Najjednostavnije je da običnom uplatnicom (vidi sliku) na naš tekući račun (265-1750310000342-41) uplatite sumu od koje možete bezbolno da se rastavite.

+++

NE VERUJETE INTERNETU, VERUJETE BANKAMA

Opet uz pomoć naših prijatelja, preko Societe General banke u Zagrebu i Reifffeisen banke u Sarajevu, možete poslati svoje uplate redakciji e-novina. * Molimo vas da nam se javite mailom na adresu: support@e-novine.com kako bismo se dogovorili o najefikasnijem metodu donacije.

star
Oceni
4.39
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi