Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (25)

Ništa od ruskog državljanstva za balvanizovane Srbe

A od Rusa - patka

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Nije lako postati Rus: Dmitrij Medvedev poručuje srpskoj braći
Nije lako postati Rus: Dmitrij Medvedev poručuje srpskoj braći
Photo: EPA/Horacio Villalobos

Nakon što ih je predsednik Srbije pustio niz vodu, predvodnici balvanskog ludila sa severa Kosova ostali su i bez podrške majčice Rusije. U zvaničnom odgovoru na zahtev za dobijanje ruskog državljanstva, zvanična Moskva je svojim balkanskim saveznicima poručila da će im umesto ruskih pasoša, pomoć poslati u drugim oblicima. U prevodu, umesto da svojim leđima podupre sve poroznije barikade, Putin je svojim fanovima iz severne Mitrovice ponudio pomoć u dotrajalim konzervama, ponekom šatoru i kojoj laskavoj rečenici podrške izgovorene iz blagorodnih usta ruskog diktatora

Rusija nije u mogućnosti da odgovori na zahtev kosovskih Srba za dobijanje državljanstva“, potvrdio je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič u izjavi za agenciju Tanjug.

On je precizirao da je predsednik Rusije Dmitrij Medvedev proučio zahtev kosovskih Srba za dobijanje ruskog državljanstva, ali da po Zakonu o državljanstvu Rusije, ne može da odgovori na njihov zahtev.

Lukaševič je gorku pilulu upućenu „pravoslavnoj balkanskoj braći“ zasladio informacijom da je Medvedev najavio da će Rusija poslati sve vrste humanitarne pomoći Srbima na severu Kosova i da će, posredstvom Uneska, pomoći obnovu porušenih srpskih pravoslavnih objekata.

Srpska tuga: Ni za balvane nema mesta u Rusiji
Photo: BETA

Prvi avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije koji će poneti namirnice i najpotrebnije stvari već je poslat u Srbiju. Sad se s ciljem izvršenja naloga predsednika Rusije formira kolona s još jednom partijom humanitarnog tereta“, istakao je Lukaševič.

 

Tek što je objavljena najtužnija moguća informacija iz Moskve, razočarani srbijanski nacionalsiti razmileli su se po svojim omiljenim sajtovima kako bi među istomišljenicima pronašli utehu izražavajući nadu da će se u humanitarnoj pomoći valjda naći i „nešto konkretnije“ ili neka „igračka“ koja bi im pomogla u novom ratu protiv NATO pakta. Zanimljivo je da su, uprkos razočaranju zbog odluke majčice Rusije, servilni patriotski trudbenici bili puni razumevanja za hladni stav zvanične Moskve, dok su svoj bes preusmerili na aktuelni režim u Beogradu koji ih je, kako navode, ostavio na cedilu.

Pred sve izolovanijim balvan Srbima sada se nalazi teški zadatak da pronađu novog saveznika koji bi im, umesto maćehe Srbije i majčice Rusije, pružio kakvu takvu pomoć i podršku u potkopavanju evropskih temelja zapadne imperije zla. Spisak zemalja kandidata kojima bi srpske patriote mogle ponuditi svoje duše i tela, sada je spao na tri slova: Kinu, Iran i Severnu Koreju. Razloga za skidanje patriotskih gaća pred svakom od navedenih država ima na pretek - em su sve do jedne zaslepljeni ideološki protivnici Sjedinjenih Američkih Država, em imaju, ili su na pragu da dobiju, nuklearno oružje. A opšte je poznato šta nam je 1999. nedostajalo da u samom finišu dokrajčimo NATO pakt!

star
Oceni
4.75
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak