Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (12)

Subotičko multinacionalno orgijanje

Dulićgrad jedva dočekao bazen

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Dulić-bazen za svaki DS-grad: Subotičke dizalice
Dulić-bazen za svaki DS-grad: Subotičke dizalice
Photo: sasavucinic.com

Na predlog DS-a lokalni parlament je doneo odluku o konzerviranju do sada izgrađenih delova bazena u Dudovoj šumi koji je, inače, trenutno drugi najveći bazen u izgradnji u Evropi, i to posle onog koji se gradi za potrebe Olimpijskih igara u Londonu. Od 1995. do danas uloženo je oko 2 miliona evra u neizgrađen bazen u Dudovoj šumi. Međutim, niko ne zna po čijim su se džepovima ova sredstva toliki niz uzaludnih godina prelivala i nestajala

Na nedavnoj sednici Vlade Srbije doneta je odluka da se 536 miliona dinara iz Programa podrške građevinskoj industriji Srbije, namenjenih završetku izgradnje kompleksa nesuđenih zatvorenih bazena ”Dudova šuma”, preusmere u izgradnju novog, zatvorenog, gradskog bazena na Prozivci, najavljeno je pre nekoliko dana na press konferenciji subotičkog gradskog odbora Demokratske stranke.

Za nekih sedam meseci se predviđa završetak brand new DS bazena, taman na vreme, kako bi ste blagovremeno, u naletu euforije i duboke amnezije, na vašim izbornim listićima zaokružili žuto-plave redne brojeve.

Kako reče Modest Dulić Skromni, “zbog grešaka prethodnih rukovodstava lokalne samouprave, subotičani više od 15 godina čekaju da dobiju bazen”.

Dakle, ne čekaju nova radna mesta, ne čekaju bolji životni standard, ne čekaju smenu ove vlasti – oni nestrpljivo čekaju izgradnju novog zatvorenog bazena!

Nemam ništa protiv sve intenzivnijeg razvijanja i izgradnje MZ Prozivka koju naseljava veliki broj građana i DG Dulićevih zgrada. Međutim, centar grada je razoren, gotovo mrtav, a pored toliko egzistencionalnih prioriteta, nakon 15 godina, DS dolazi do spektakularnog otkrića da je prethodna gradska vlast strastveno žudela za stvaranjem megalomanskih projekata od kojih se, nekako uvek, odričemo pred neke nove izbore, uz neizostavno prebacivanje odgovornosti jednih na druge.

Bivše subotičko pozorište
Photo: sasavucinic.com

Subotica je London

Na predlog DS-a lokalni parlament je doneo odluku o konzerviranju do sada izgrađenih delova bazena u Dudovoj šumi koji je, inače, trenutno drugi najveći bazen u izgradnji u Evropi, i to posle onog koji se gradi za potrebe Olimpijskih igara u Londonu.

Od 1995. do danas uloženo je oko 2 miliona evra u neizgrađen bazen u Dudovoj šumi. Međutim, niko ne zna po čijim su se džepovima ova sredstva toliki niz uzaludnih godina prelivala i nestajala.

Lokalni odbornici su takođe odlučili da se postojeći projekat izgradnje subotičkog stakleno-betonskog Pozorišta svede na “realne, finansijski dostižne i Subotici potrebne mere”. K’o da bilo ko u ovom gradu zna šta to znači – finansijski dostižna subotička mera.

Ali to nije sve! U svom televizijskom obraćanju, tekući gradonačelnik Dulić Town-a je izjavio da će građani sve to moći da prate uživo - 24 sata putem web kamera na budućem gradilištu!

Jedan od mojih kolega je prokomentarisao “Ma, boli građane kua za bazen kad nemaju od čega da žive! Sigurno nećemo kolektivno da sedimo i da dvadesetčetvoročasovno voajerišemo web izgradnju bazena na Prozivci! Kad bude gotov, dobro će nam doći da se lepo bacimo u njega i udavimo!”

Istina je da nismo umrli, ali nismo ni živi

Ne zaostaju ni moderniji modeli borbe za biračko telo - putem nacionalnih saveta. Za vreme popisa stanovništva, imali smo uvertiru predizborne kampanje svim raspoloživim nacionalnim sredstvima, ulivanjem straha u nejake građanske kosti – ratove bilbordima i uznemiravanje građana pozivima na kućne adrese. Izjasni se ovako, izjasni se onako… Zatim, neosnovane zločinačko-bahate smene direktora u mađarskim medijima, čiji je osnivač Nacionalni savet Mađara, tj. SVM, samo su uvod u sve prljaviju i primitivniju predstojeću političku kampanju.

Sve intenzivnija medijska bombardovanja saopštenjima, kao i međusobna optuživanja između DS i SVM zvuče toliko otrcano, jadno i balavo. Jedini osećaj koji izazivaju u meni je Gađenje.

Ovakvo stanje, da ne kažem, sranje, posledica je nekontrolisanog političkog kurvanja, lopovluka, laži na svim nivoima vlasti, korupcije u državnim institucijama, javnim preduzećima, ustanovama.

Budući kosmički izbori
Photo: scrapetv.com

Ako se ja pitam, k’o što se ne pitam, ne vidim nikakvu razliku između aktuelnog i možda budućeg kriminalnog DS&DSS tabora, kao ni mogućeg idiotsko nespojivog SVM&SNS koalicionog saveza. Svi su savezi isključivo finansijsko-interesnog tipa i u kontinuitetu se služe zaretarđivanjem narodnih masa koja im to zdušno i dozvoljava.

A šta ćete Vi da radite na dan izbora?

Hoćete li da nastavite da kukate po kafićima i facebook zidovima ili ćete da pokažete svoj prezir prema strankama i političarima koji se danas razlikuju isključivo po JMBG brojevima iz ličnih karata.

Želite li ponovo da im date četvorogodišnji legitimitet da vam gaze po smrskanim ostacima života? Ili ćete da preškrabate glasački listić, ostavite neku prigodnu poruku i nacrtate nešto bezobrazno?

Nego, dragi gradonačelniče, šta mislite kada bi smo, recimo, one web kamere preselili sa gradilišta u lokalnu samoupravu - na samo 24 sata?

star
Oceni
4.86
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi