Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (51)

Arijevski pravoslavci: Srbska akcija, nova fašistička ćelija u Srbiji

Crne kese za partizane

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Potpuno nezapaženo, kako je i red u zemlji koja bestidno prezire partizanski pokret, prohujala je s vihorom vest iz Niša da su srpski nacisti iz organizacije „Srbska akcija“, u znak protesta što se ne govori o „komunističkim zločinima u Nišu i okolini“, navukli crne kese na biste narodnih heroja u centru Niša. Na svom sajtu fašisti su objavili fotografije maskiranih članova koji su postavili kese i ispisali antikomunističke parole na biste u parku preko puta Gradske većnice. Naravno, MUP Srbije mudro ćuti. Nije se oglasila ni Policijska uprava u Nišu. Svi srećni, svi zadovoljni!

Photo: Stock

Neobaveštenu nišku policiju su o postavljanju kesa na biste narodnih heroja informisali iz Zavoda za zaštitu spomenika saopštenjem u kojem kažu da o ovim spomenicima brigu vodi grad Niš. Međutim, zvaničnih reagovanja na skrnavljenje spomenika - nema. Ono što se zna i što se na fotografijama vidi, jeste da su fašisti sa kapuljačama navukli crne kese na biste narodnih heroja Sretena Mladenovića Mike, Konrada Žilnika i spomenik vojnicima poginulim u Drugom svetskom ratu.

Srbska akcija (s tvrdim „b“) na svom je sajtu objavila profašistički proglas koji prenosimo u celini: „Poznato je da je komunizam, kao ideologija diktature i zločina, u svetu odneo više od 100 miliona žrtava. Međutim, o tome da komunizam u Srbiji još uvek nije poražen niti prevaziđen, svedoči i činjenica da zločini komunista nad srbskim narodom ne samo da nikada nisu zvanično istraženi, već se oni još uvek zataškavaju i prećutkuju. Tek nedavno su gradske vlasti u Čačku formirale komisiju, čiji je zadatak da istraži zločine komunista i obeleži sve tajne grobnice nastale na teritoriji tog grada, počev od 12. septembra 1944. godine. To je podstaklo aktiviste Srbske Akcije u Nišu da izvedu akciju kojom žele da podsete da su i u nišavskom kraju komunisti pobili mnogo nevinih ljudi, građana Niša i čestitih srbskih domaćina iz okolnih sela“.

Ima još poruka: „Aktivisti Srbske Akcije su neke od najznačajnijih komunističkih spomenika u Nišu prekrili crnim najlonom, sa porukom: zahtevamo istinu o komunističkim zločinima u Nišu i okolini! Pravda za žrtve crvenog terora! Nadamo se da će ova akcija doprineti buđenju uspavanih savesti građana Niša, a naročito istoričara i gradskih čelnika, te da će se najzad početi sa istraživanjem komunističkih zločina u niškom kraju, a žrtvama iskazati dostojno poštovanje“.

Da sve bude kao u regularnim fašističkim jedinicama, Srbska akcija napravila je svoj Programski dokument pod naslovom „Vojska smene“ koji, naravno, započinje jednom veselom arijevskom folk-pesmom:

Zastava crna, s vihorom neba,
Branik je nacije, od zla što vreba,
Zastava crna, i monogram Hrista,
Orao srbski pod njima se blista.
On krasi čela sinova nacije,
Dolazeće vojske Srbske Akcije.
Odredi smeli, Božija je volja,
Istrebiće kukolj sa srbskih polja.
Duhu i ideji, verni su do groba,
Njihova je lozinka: „Podvig i borba“
Izrod što vlada, i svetinje lama,
Duh predački ne može skršiti u nama.
Krenuće orno, iz sela i grada,
Mladost srbska željna i reda i rada.
Uzleteće ona, kao soko sivi,
Imperija Dušana još u nama živi.
Zavet kosovski, i put Svetog Save,
Krila su duše i narodne slave.
U surovoj borbi protiv Sistema,
Greje nas sila dinarskih stena.
Jer Nebeska Srbija naša je mera,
Krepi nas i snaži pravoslavna vera.
Krv Slovena starih, arijevski soj,
Sprema nas i čeliči, za konačni boj!

A onda kreće ludilo:

* Vođeni idejama duhovne obnove, nacionalne slobode i socijalne pravde, svesni smo nasušne potrebe za izgradnjom nove, mlade i duhovno visoke Srbije, koja će biti „kadra stići i uteći i na strašnom mestu postojati!“ Svojim delovanjem, Srbska Akcija nastoji da drevne principe našeg narodnog sopstva izrazi u novom nacional-revolucionarnom ruhu, pri čemu je potrebno raskrstiti sa svim obmanama i zabludama iz prošlosti. Zbog toga, naša je dužnost da budemo seme koje će u svoje vreme proklijati i roditi armiju nepokolebljivih političkih vojnika, koji će rukovođeni principima podviga i borbe, biti kadri da se uhvate u koštac borbe za nacionalni i socijalni preporod srbskog naroda.

Osovina Nedić - Ljotić: Ideolozi Srbske akcije
Photo: Stock

* Otuda i naziv „Vojska smene“, jer kao što su predratni omladinci pokreta Zbor – Beli orlovi, bili naslednici palih junaka iz ranijeg vremena, i nastavili njihovo delo u političkoj ravni, tako i mi danas, moramo biti dostojna smena svih onih koji su za Srbstvo dali svoje živote, ne bi li produžili njihovo delo, kao što i kaže čuvena koračnica. Put pred nama je dugačak i trnovit, ali znamo da put ka bilo kom idealu ne može biti drugačiji.

* Naše narodno iskustvo i mudrost, kao i Jevanđelje Hristovo, upućuju nas na istinu da spasenja ne biva bez smrti, i da zrno ne može dati roda dok ne umre. Tako i mi u sebi samima moramo umrtviti svaku sebičnost, svaki kukavičluk i svaku ravnodušnost prema sudbini roda. Ne sme nas pokolebati naša prividna nemogućnost, naš nedostatak sredstava, i naš neveliki broj. Naše je da radimo i borimo se za ono što je ispravno i uzvišeno, a Bog će nam u svoje vreme dati, po našem delu i našoj veri.

* Svesni da nema ispravne akcije bez valjane kontemplacije, to jest da bez ideološki izgrađenih boraca nema valjane borbe, pokrećemo ovo glasilo našeg pokreta, za koje verujemo da će biti kvalitetan ideološki udžbenik, nasušno potreban novim srbskim naraštajima, koji tragaju za ispravnim poimanjem Srbske ideje, a željni su aktivizma i širenja istine o svom rodu. Stupi u akciju, pobedi okupaciju! Podvig i borba!

Fašistička otadžbina, stil dolazeće Srbije:
Srbska akcija o modnim detaljima

Patriotski pičić: Otadžbina na sisama
Photo: Stock

* Danas kada na ulicama srbskih gradova ugledamo mladića ili devojku sa čije odeće sija već prepoznatljiv splet „ćiriličnih runa“ – OT, jasno nam je da smo naišli na osobu bliskih uverenja, ili čak na saborca nacionalističke ideje. Tribine srbskih stadiona, i srbske ulice, u sve većoj meri postaju ukrašeni ovim zna- menom, kojim mlada, dolazeća Srbija pokazuje da ume da prepozna i podrži spoj tradicije i urbanog stila, pa i sama učestvuje u njegovoj nacional-recolucionarnoj projavi. Jer stil Otadžbine upravo to i jeste. Potpuna suprotnost pseudopatriotskom kiču i predstavama antisrbske propagande iz prošlosti, kojoj su često doprinosili i mnogi „nacionalisti“. Stil Otadžbine postaje svojevrsna uniforma nove srbske omladine, koja je ponosna na svoju naciju i koja u modernom vremenu promoviše vrednosti svojih predaka.

 

* Odeća je naravno deo forme i kao takva nije od presudog značaja. Međutim, forma je uvek spoljna manifestacija suštine i odraz unutrašnjeg stanja ličnosti. A postojanje ovakvog fenomena i njegove ekspanzije, pokazuje da nove srbske generacije u sve većoj meri postaju svesne bitnosti kulture, kao značajnog činioca borbe za nacionalni preporod. Sa orlova, vitezova i drugih motiva tradicije, koji su stilski „ugravirani“ na majicama, šalovima, jaknama i duksevima Otadžbine, može se pročitati poruka koja u ovim urbanim ali i mračnim vremenima civilizacijskog sunovrata, opominje i upućuje na zavet Predaka, na smisao postojanja, na borbu za rod!

Nakon svega, jedno pitanje: ima li policije u ovoj zemlji? Gde je Snežana Malović – Sneki da kao ministarka pravde kaže koju reč o arijevcima koji rovare Srbijom? Gde je Slobodan Homen, četnoliki državni sekretar koji je otkopavajući Dražu otvorio prostor za svoje ideološke sledbenike u Srbskoj akciji?

Gde je Boris Tadić da objasni antifašistički duh Srbije? Zašto je nestao Ivica Dačić? A crne kese preko spomenika još stoje. Tek da se zna.

star
Oceni
4.29
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak