Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (22)

Vlada se besramno ruga građanima Srbije

Opet tamjanski namet na poštanske pošiljke

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Milica Jovanović

Nemamo načina sprečimo poniženje u poštama, a pogotovu Cvetkovićev hramovski reket javnim preduzećima koji se meri milonima evra. Kad neka stranka progovori o i ovome - znaćemo da nema nikakve veze sa bogomoljačkom mafijom na čijem su čelu predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Vlade Mirko Cvetković

Vlada Srbije ponovo je, na sednici održanoj 26. maja, uvela protivrazumski i protivustavni tamjanski namet na poštanske pošiljke: sa ciljem da se završi nezavršivi Hram svetog Save svaki će građanin koji od 6. juna do 20. avgusta šalje pismo poštom morati da uslugu doplati deset dinara, koliko košta doplatna marka na kojoj je vračarska nakaza. Tako je Cvetkovićeva koaliciona banda i na ovaj jajarski način nastavila kontinuitet razaranja sekularne države, realizovanja, ozakonjenja i podsticanja pljačke, valjda uz blagoslov mantijaša koji, puni ko brodovi, zadovoljno trljaju ruke. Izvođača, podizvođača, te slučajnih prolaznika koji su se zatekli kad se delilo blago.

Prvi put je doplatna marka za istu namenu uvedena 2006. i njenom je prodajom krajnji korisnik Sveti arhijerejski sinod namakao dva miliona evra.

Iz prethodne serije verskog nameta
Photo: limundo.com

 

Davne i nesrećne, ne povratila se, 1986, prilikom obnove gradnje, procenjeno je da će bogomolja koštati 12 miliona dolara, a prošle godine konstatovano je da je potrošeno svih 50 i koji više; nije baš moralo toliko, priznali su popovi, oformili komisiju, smenili klisara i izmolili desetak očenaša u „audijima“. Za zdravlje investitora. U čitavoj priči Boris je Tadić izgovorio valjda najtačniju dijagnozu, rekavši: „Izgradnja hrama Svetog Save umnogome liči na istoriju srpskog naroda i države Srbije". Nije, doduše, mislio na duhovno - svetovno bratstvo u razbojništvu koje je opšte mesto pomenute istorije, manje ili više transparentno, kazao je to 2005. u zgradi sekularnog Predsedništva Srbije, na donatorskim bahanalijama za izgradnju onoga.

Glavni baja za gradnju sa činom "protoneimar", bivši ministar vera Vojislav Milovanović - kada je prošle godine obelodanjeno koliko su popovi zagrabili, odnosno koliko im je država gurnula - izgovorio je nekoliko briljantnih rečenica koje, takođe, tadićevski rečeno, umnogome liče na istoriju i sklonosti srpskog naroda. On tvrdi da je gradnja finansirana preko Svetog arhijerejskog sinoda, pominje braću Ruse i njegovo veličanstvo virman, tu „biljanu“ svakog ozbiljnog pranja novca.

„Tačno je da je deo troškova bio nepotreban. Ali, ja ću vam reći da je izgradnja hrama Hrista spasitelja u Moskvi koji je za 30 odsto manji od hrama na Vračaru koštala 550 miliona evra! Odgovorno vam tvrdim da je, kada izgradnja hrama u pitanju, sve išlo preko Sinoda, i to s odobrenjem patrijarha. Sve uplate za hram išle su virmanski, a virmanski i isplate za kupljeni materijal...“, rekao je Milovanović.

Nemamo načina sprečimo poniženje u poštama, a pogotovu Cvetkovićev hramovski reket javnim preduzećima koji se meri milonima evra. Kad neka stranka progovori i o ovome - znaćemo da nema nikakve veze sa bogomoljačkom mafijom na čijem su čelu predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Vlade Mirko Cvetković. Setite se ORA slogana koga se divno dosetio neki od kumova: „Hram gradi nas!“. Prilika za stranku, možda se nje neko seti. Na izborima.

star
Oceni
4.52
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi