Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (20)

Štrajk Tomislava Nikolića

U svesnom stanju, iscrpljen

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: BETA

Stanje lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića relativno je stabilno, ali on i dalje odbija uzimanje tečnosti i hrane, rečeno je novinarima u Beogradskom kliničko-bolničkom centru

"Prethodno pogoršanje je privremeno medikametozno sanirano", rekao je funkcioner Nove Srbije Jovan Marić obraćajući se novinarima u ime konzilijuma lekara koji brinu o zdravstvenom stanju Nikolića. On je rekao da Nikolić i dalje odbija uzimanje tečnosti i hrane i da su lekari primorani da "sprovode samo redukovane terapijske metode". "Tomislavu Nikoliću smo predočili sve moguće posledice daljeg odbijanja uzimanja tečnosti i hrane", rekao je Marić i dodao da su, u skladu s deklaracijom Svetskog lekarskog udruženja, lekari dužni da maksimalno poštuju autonomiju i volju pacijenta, ne utičući na njegovu odluku. Snimateljima i novinarima omogućeno je da posete Nikolića u bolničkoj sobi. On je u svesnom stanju, ali vidno iscrpljen. Kada je bolničko osoblje zatražilo od novinarskih ekipa da napuste sobu, Nikolić je rekao:"Pustite ih, nisam ih dugo video".

Nikolića je oko ponoći posetio i ministar zdravlja Zoran Stanković. Tomislav Nikolić odbija od subote da uzima hranu i vodu, a u taj štrajk stupio je zahtevajući raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ministar Stanković je rekao, posle nočašnje posete Nikoliću, da lekari imaju pravo i obavezu da primene nužnu terapiju i bez odobrenja pacijenta, ukoliko je njegov život u opasnosti,ili pacijent nije pri svesti.

 

 

Oceni
3.75
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak